Izveidots Augstākās izglītības un zinātnes informācijas tehnoloģiju koplietošanas pakalpojumu centrs

04.03.2022 06:23:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar, 3.martā, Biedrību un nodibinājumu reģistrā reģistrēts “Augstākās izglītības un zinātnes informācijas tehnoloģiju koplietošanas pakalpojumu centrs”. Par jaunreģistrētās biedrības amatpersonām iecelti Irina Arhipova, Signe Bāliņa, Jānis Grēviņš, Agrita Kiopa un arī uzņēmējs Džons Martins Tallijs. 

Lursoft dati rāda, ka Džons Martins Tallijs ieņem amatu ne tikai jaunreģistrētajā “Augstākās izglītības un zinātnes informācijas tehnoloģiju koplietošanas pakalpojumu centrs”, bet arī vada Amerikas Tirdzniecības palātu Latvijā un ir saistīts arī ar Latvijas bērnu onkoloģijas fondu.

2020.gadā SIA “Mikrotīkls”, kurā Džonam Martinam Tallijam pieder 50% kapitāldaļu, apgrozīja 353,62 milj. EUR un nopelnīja 82,4 milj. EUR. 

Biedrības mērķis ir veicināt Latvijas izglītības un zinātnes institūciju attīstību un starptautisko konkurētspēju, integrējot, attīstot un nodrošinot augstas kvalitātes koplietojamus informācijas tehnoloģijas pakalpojumus.

“Augstākās izglītības un zinātnes informācijas tehnoloģiju koplietošanas pakalpojumu centrs” juridiskā adrese reģistrēta Skolas ielā 11, Rīgā, kur mājvietu radis arī Latvijas Informācijas tehnoloģiju klasteris, AIESEC Latvija, Diplomatic Economic club u.c. organizāciajs.