“Agerona” apgrozījums audzis līdz 116,69 milj. EUR

16.03.2022 06:26:00

SIA “Agerona”, kas specializējies darījumos ar graudiem, eļļas augiem, pākšaugiem un rapsi, veicot to iepirkumus un eksportējot tālāk uz ES un citām valstīm, 2021.gadā apgrozīja 116,69 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums pērn audzis par 5,66%, savukārt peļņa palielinājusies teju 7 reizes. 2021.gadā SIA “Agerona” nopelnīja 2,81 milj. EUR.

Straujo peļņas pieaugumu SIA “Agerona” skaidro ar vairākiem faktoriem: “Uzņēmums Latvijā pazīstams kā viens no galvenajiem un uzticamākajiem rapša iepircējiem un eksportētājiem. Bija augsts pieprasījums pēc visa veida graudaugiem un eļļas augiem, kā arī strauji auga cenas un tika pieņemti stratēģiski pareizi lēmumi,” teikts SIA “Agerona” vadības ziņojumā.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Agerona” bija darba devējs 14 strādājošajiem. 

Uzņēmums šogad turpināšot stiprināt sadarbību ar esošajiem graudkopjiem Latvijā, nodrošinot katram individuālu pieeju un servisu, kā arī turpinās intensīvu darbu pie jaunu klientu piesaistes. SIA “Agerona” iecerējis arī attīstīt graudu aplikāciju, ieviešot jaunus un progresīvus risinājumus, kā arī stabilizēt augu eļļas produktu apgrozījumu.

Jelgavā reģistrētā SIA “Agerona” kapitāldaļu turētājs ir lietuviešu Agerona UAB, liecina Lursoft pieejamā informācija.