Pagājušās vasaras sausuma periodi izjaukuši "Klagati" prognozēto rekordražu gadu

22.03.2022 06:39:00

2021.gadu Saldus novadā reģistrētais SIA “Klagati” iesāka ar labu ražas potenciālu, jo bija labs pavasaris, bez ziemošanas zaudējumiem. Lai gan uzņēmums labā ražas potenciāla dēļ domājis par rekordražām, sausuma periodi vasarā veica korekcijas un ļoti izmainīja situācijas un prognozes, līdz ar to ražas bija zemākas nekā cerēts. “Sausums un augstā temperatūra ziedēšanas laikā mazināja ražu par 1-2 tonnām no hektāra. Rapsim bija vienas no sliktākajām ražām pēdējo 5 darbības gadu periodā,” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda SIA “Klagati”.

SIA “Klagati” norāda, ka graudu cenas pērn bija vienas no augstākajām pēdējo gadu laikā, savukārt minerālmēslu cenas piedzīvoja līdz šim nepieredzētu kāpumu un rudenī teju dubultojās.

2021.gadā graudaugus, rapsi un lauku pupas pārdošanai SIA “Klagati” audzēja 2360 hektāros.

Pērn SIA “Klagati” apgrozīja 3,24 milj. EUR, kas, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir par 24,47% vairāk. Uzņēmuma peļņa nav piedzīvojusi būtiskas izmaiņas, un pagājušo gadu SIA “Klagati” noslēdza ar 581,11 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Klagati” kapitāldaļu turētājs ir dāņu M. ABILDTRUP INVEST ApS, savukārt patiesais labuma guvējs – Michael Abildrtrup.