“Helmes Latvia” apgrozījums palielinājies līdz 7,8 milj. EUR

14.04.2022 06:40:00

IT sektorā strādājošā SIA “Helmes Latvia” pērn turpināja darbu pie procesu harmonizācijas un iekšējo sistēmu ieviešanas, lai veiksmīgi integrētos Helmes grupā. Pārņemot labo praksi no mātes uzņēmuma, 2021.gadā SIA “Helmes Latvia” ieviesa jaunu biznesa modeli, kura pamatā ir profesionāla partnerība.

Aizvadītajā gadā turpināja uzturēt un modernizēt vairākas klientu sistēmas – Valsts ieņēmumu dienesta, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes, Valsts Kases, Tieslietu ministrijas, Nacionālā veselības dienesta un Tet grupas informācijas sistēmas.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Helmes Latvia” apgrozījums pērn auga līdz 15,95%, palielinoties līdz 7,8 milj. EUR. Palielinājusies arī uzņēmuma peļņa, kas pagājušajā gadā sasniedza 1,24 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “Helmes Latvia” valsts kopbudžetā nodokļu maksājumos samaksāja 2,91 milj. EUR, tostarp 1,06 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,54 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pērn uzņēmumā strādāja 89 darbinieki. 

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “Helmes Latvia” uzvarējis deviņos publisko iepirkumu konkursos.

SIA “Helmes Latvia” šogad cer palielināt apgrozījuma īpatsvaru biznesa klientu segmentā un eksporta tirgos.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka AKTSIASELTS HELMES par SIA “T2T” (iepriekš zināms arī kā “Lattelecom Technology”) īpašnieku kļuva 2020.gada vasarā. Līdz ar īpašnieka maiņu uzņēmuma nosaukums mainīts uz SIA “Helmes Latvia”.