Metāla vairumtirgotājam “Elme metall Latvia” pērn apgrozījuma kāpums par 74,82%

20.04.2022 06:32:00

SIA “Elme metall Latvia” apgrozījums 2021.gadā piedzīvojis kāpumu par 74,82%, tam sasniedzot 53,26 milj. EUR. Pretstatā 478,89 tūkst. EUR zaudējumiem gadu iepriekš, pērn uzņēmums strādājis ar 5,04 milj. EUR peļņu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka igauņu Elme Metall piederošais SIA “Elme metall Latvia” pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 2,5 milj. EUR.

“Pārskata gadā metāla vairumtirdzniecības industrijā konstatēts metāla patēriņa un cenu straujš pieaugums, kas saistīts ar Covid-19 izraisītu metāla deficītu slēgtu robežu un ražošanas apturēšanas dēļ, kā arī valsts ekonomikas atbalstu ar lielu celtniecības projektu uzsākšanu, brīvo līdzekļu pieaugumu,” teikts SIA “Elme metall Latvia” vadības ziņojumā. Uzņēmums norāda, ka līdz ar būvniecības nozares darbības atjaunošanu, pieauguši arī metāla apstrādes nozares pasūtījuma apjomi. Tas veicināja arī SIA “Elme metall Latvia” klientu eksporta pasūtījumu kustību.

Norādīts, ka līdz ar sankcijām, kas noteiktas pret Krievijas uzņēmumiem, SIA “Elme metall Latvia” nāksies nebūtiski mainīt preču iegādes kanālus, pārorientējoties no metāla piegādēm no Krievijas ražotājiem uz citu valstu ražotājiem, tostarp, no Eiropas Savienības valstīm, Indijas, Turcijas. “Piegādes no Krievijas piegādātājiem nav būtiskas un nerada apdraudējumus uzņēmuma spējai turpināt darbību,” teikts SIA “Elme metall Latvia” vadības ziņojumā.

Šogad SIA “Elme metall Latvia” plāno paplašināt savu darbību un klientu loku. Ir noslēgti jauni līgumi par sadarbību ar klientiem būvniecības nozarē, kā arī ar klientiem Rail Baltica projekta ietvaros.