“Baltic Pork” strādājis ar zaudējumiem

20.04.2022 07:10:00

Lai gan 2021.gada pirmajā pusē cūkkopības nozarē fiksēts cenu kāpums, kas nozarei ļāva nedaudz atgūties, kopš tā laika cenas ir krasi kritušās. “Āfrikas cūku mēra dēļ cenas samazinās, kas nozīmē, ka dažām Eiropas Savienības valstīm ir problēmas ar eksportu, bet no otras puses, Covid-19 ir novedis pie patēriņa samazināšanās un ar to saistītām problēmām,” teikts SIA “Baltic Pork” vadības ziņojumā.

Aizvadītajā gadā SIA “Baltic Pork” apgrozīja 6,29 milj. EUR jeb par 13,38% mazāk nekā gadu iepriekš. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar 741,9 tūkst. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums strādājis arī 2018.gadā. Jānorāda, ka “Baltic pork” konsolidētais apgrozījums aizvadītajā gadā samazinājās līdz 6,54 milj. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gadā SIA “Baltic Pork” uzsāka būtiski paplašināt ražošanu. Šie darbi pabeigti 2021.gadā, kas ilgtermiņā novedīs pie ražošanas jaudas palielināšanās. Šīs paplašināšanās rezultātā vienlaikus samazināsies ražošanas izmaksas, kā arī tiek uzlaboti gan dzīvnieku labturības, gan vides aspekti.

SIA “Baltic Pork” ir divi meitas uzņēmumu – SIA “BP Energy” un SIA “LB Energy” –, kas ražo biogāzi, elektroenerģijas un siltuma ražošana izmantojot cūku šķidrmēslus.

Siguldas novadā reģistrētā SIA “Baltic Pork” kapitāldaļu turētājs ir norvēģu International Pork Investment AS.