“Mārupes Metālmeistars” šogad cer kāpināt apgrozījumu par 7%

13.05.2022 07:26:00

AS “Mārupes Metālmeistars” pērn apgrozījumu palielinājis par 45,38%, rādītājam sasniedzot 15,5 milj. EUR. Līdz ar apgrozījumu augusi arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas palielinājās līdz 1,96 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “Mārupes Metālmeistars” norādījis, ka apgrozījuma izmaiņas saistītas ar Covid-19 pandēmiju un tās sekām. 2021.gadā strauji palielinājās izejmateriālu cenas, tāpēc arī bija jāceļ produkcijas pārdošanas cenas.

Pērn AS “Mārupes Metālmeistars” turpināja iepriekšējos gados uzsākto uzlabojumu īstenošanu, saņemot arī atbalstu no valsts kompensējošo pasākumu veidā. Lursoft izziņas informācija rāda, ka aizvadītajā gadā valsts izmaksājusi atlīdzību dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem, tāpat arī tas saņēmis grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, kā arī atbalstīta AS “Mārupes Metālmeistars” nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 1,09 milj. EUR.

Šogad AS “Mārupes Metālmeistars” plāno palielināt apgrozījumu par 7%. Uzņēmums turpināšot strādāt pie iesākto reformu īstenošanas, lai nostiprinātu esošās pozīcijas vietējā tirgū un Eiropas Savienībā, vairotu uzņēmuma atpazīstamību, uzlabotu produkcijas kvalitāti un konkurētspēju. Līdz ar Krievijas uzsākto karu Ukrainā, AS “Mārupes Metālmeistars” šogad nācies meklēt jaunus sadarbības partnerus Indijā un Vjetnamā.

1999.gadā reģistrētā AS “Mārupes Metālmeistars” patiesais labuma guvējs ir Jānis Grāvītis.