Pēc divu gadu zaudējumiem, pērn “Smiltene Impex” atkal strādājis ar peļņu

27.05.2022 09:08:00

Zāģbaļķu un zāģmateriālu iepircējs, kā arī augstas pievienotās vērtības koksnes izstrādājumu ražotājs eksportam SIA “Smiltene Impex” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2021.gadā augstais kokmateriālu pieprasījums iztaisīja ļoti strauju zāģbaļķu pieprasījumu un to cenu kāpumu, īpaši jūnijā, jūlijā un augustā. Tad augstākā cena bija pat par 50% augstāka nekā gada sākumā. Aizvadītā gada septembrī cena samazinājās un līdz gada beigām saglabājās par 30% augstāka nekā janvārī. “Tradicionālā zāģbaļķu nepietiekamība reģionā kopumā pagājušā gada 4. ceturksnī liedza uzņēmumam līdz atskaites beigām pietiekošā daudzumā iepirkt izejvielas un strādāt ar pilnu jaudu,” teikts SIA “Smiltene Impex” vadības ziņojumā.

Pērn SIA “Smiltene Impex” apgrozījums audzis līdz 23,95 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 44,54%. Pretstatā iepriekšējā gada 261,68 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem, 2021.gadu uzņēmums noslēdzis ar 704,76 tūkst. EUR peļņu.

Pagājušajā gadā SIA “Smiltene Impex” turpināja investēt esošo kokapstrādes tehnoloģiju modernizēšanā, lai paaugstinātu ražošanas efektivitāti, uzlabotu ražoto produktu kvalitāti un samazinātu enerģijas patēriņu. 

“Konkurence par izejvielām Latvijā, cīņa par produkcijas realizāciju starptautiskajos tirgos, enerģijas nesēju sadārdzināšanās un arī vēl neuzvarētā Covid-19 pandēmija uzliek par pienākumu uzņēmumam turpināt investēt tehnoloģijās, digitalizēt un optimizēt ražošanas procesus, celt personāla darba efektivitāti, apgūt jaunu produktu ražošanu un kopā ar savu mātes uzņēmumu meklēt jaunus tirgus un pārdošanas kanālus savas produkcijas realizācijai,” teikts SIA “Smiltene Impex” vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Smiltene Impex” kapitāldaļu turētājs ir vācu kapitāla uzņēmums SIA “Lameko Impex”, kam Latvijā pieder arī SIA “Silva services and logistics”.

Aizvadītajā gadā SIA “Smiltene Impex” bija darba devējs 92 strādājošajiem.