“Printful Latvia” apgrozījums sasniedzis 70,56 milj. EUR

14.06.2022 10:28:00

Aizvadītajā gadā AS “Printful Latvia” izdevies kāpināt apgrozījumu par 49,36%, rādītājam sasniedzot 70,56 milj. EUR. 2021.gadu AS “Printful Latvia” noslēdzis ar 3,9 milj. EUR peļņu. Pieauguma būtiskāko daļu veido ieņēmumi no saražoto produktu pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas.

Aizvadītajā gadā AS “Printful Latvia” mātes uzņēmums Printful Inc. piesaistīja investīcijas no privātā investīciju uzņēmuma “Bregal Sagemount”, kā rezultātā Printful Inc. kļuva par pirmo latviešu kapitāla uzņēmumu, kas sasniedzis vairāk nekā 1 miljarda ASV dolāru vērtību. Papildu tam AS “Printful Latvia” un tās meitas uzņēmumi turpināja paplašināt darbību, koncerna meitas uzņēmumam Printful UK Ltd. atverot ražotni Vulverhemptonā, tādējādi gala patērētājiem nodrošinot drukas un izšūšanas ārpakalpojumus lielākajā e-komercijas tirgū Eiropā. Jānorāda, ka AS “Printful Latvia” konsolidētais apgrozījums 2021.gadā sasniedza 71,96 milj. EUR, bet peļņa 4,18 milj. EUR. 

Pārskata gadā vidējais koncernā nodarbināto skaits bija 757 darbinieki. Mātes uzņēmumā vidējais nodarbināto skaits pieauga par 53%, sasniedzot 626. Jāpiebilst, ka nodokļu maksājumos AS “Printful Latvia” aizvadītajā gadā samaksājis 7,98 milj. EUR. 

Vadības ziņojumā AS “Printful Latvia” norādījusi, ka tās galvenais uzdevums ir turpināt izstrādāt jaunus programmatūras risinājumus un nodrošināt esošo programmatūras risinājumu uzturēšanu, kā arī nodrošināt kvalitatīvus drukas ārpakalpojuma, mārketinga, klientu atbalsta un piesaistes, tirgus izpētes, finanšu vadības, video un grafiskā dizaina pakalpojumus.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka AS “Printful Latvia” patiesie labuma guvēji ir Inga un Lauris Liberts, kā arī Agris Tamanis.