“Joker Ltd” otro gadu pēc kārtas strādājis ar zaudējumiem

16.06.2022 06:25:00

Salīdzinot ar 2020.gadu, pērn SIA “Joker Ltd” apgrozījums sarucis par 65,9%, samazinoties līdz 6,96 milj. EUR. Otro gadu pēc kārtas uzņēmums strādājis ar zaudējumiem, tiem palielinoties līdz 4,33 milj. EUR.

“Galvenais iemesls apgrozījuma kritumam bija Covid-19 pandēmija, kuras dēļ bija liegta spēļu zāļu un sporta klubu darbība. Vienlaicīgi visas uzņēmuma struktūrvienības darbojās vien nepilnus četrus mēnešus, kas ir divas reizes mazāk nekā 2020.gadā, kad uzņēmums varēja darboties nepilnus astoņus mēnešus,” iesniegtajā gada pārskatā norādījis SIA “Joker Ltd”.

Azartspēļu un bāru darbības organizētājam, kā arī sporta un atpūtas pakalpojumu sniedzējam SIA “Joker Ltd” 2021.gadā bija 61 struktūrvienība 29 Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā, Lietuvā. Lielākā ieņēmumu gūšanas vieta bijusi Rīga, kas deva 68% no visa uzņēmuma apgrozījuma. Analizējot SIA “Joker Ltd” ieņēmumus sadalījumā pa darbības sfērām, redzams, ka 95% no SIA “Joker Ltd” apgrozījuma veidoja ieņēmumi no azartspēlēm. “Šī biznesa sektora īpatsvaram ir tendence pieaugt, attīstoties interneta azartspēlēm un sauszemes totalizatoram, kas azartspēļu tirgū atpazīstami ar zīmolu Synottip,” lasāms SIA “Joker Ltd” vadības ziņojumā.

Šogad SIA “Joker Ltd” mērķis ir atsākt un nodrošināt darbošanos visos biznesa sektoros, pielāgojoties šī brīža izaicinājumam – arvien pieaugošajām energoresursu cenām, kvalificēta un motivēta personāla pieejamībai un inflācijas kāpumam. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, SIA “Joker Ltd” pērn bija darba devējs 480 strādājošajiem. Pretstatā 9,3 milj. EUR lielajiem nodokļu maksājumiem 2020.gadā, pērn uzņēmums VID administrētajos nodokļos samaksājis 3,1 milj. EUR. Jānorāda, ka gan 2021.gadā, gan arī šogad SIA “Joker Ltd” vairākkārt saņēmis valsts atbalstu Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmumam izmaksāti granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas uzlabošanai, tāpat arī piešķirts atbalsts algu subsīdijām, atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale, kā arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem. 

Attiecībā uz vērienīgām iecerēm sporta bāru – spēļu zāļu renovāciju ziņā tempi ir samazināti, galvenokārt neskaidrās situācijas azartspēļu jomā un pieaugošo celtniecības materiālu cenu dēļ, tomēr arī dīkstāves laikā ir veiktas vairāku spēļu zāļu renovācijas.

1995.gadā reģistrētā SIA “Joker Ltd” patiesie labuma guvēji ir Ivo Valenta no Čehijas, Justins Gailevičs no Latvijas un Romas Gailevicius no Lietuvas.