"Cintamani Baltic" aizvadīto gadu noslēdzis ar zaudējumiem

01.07.2022 06:32:00

SIA “Cintamani Baltic”, kas iepriekš bija zināms ar saviem veikaliem “Biotēka”, bet tagad, pēc īpašnieka maiņas, atpazīstams kā “Livin”, 2021.gadā apgrozīja 3,49 milj. EUR. Tirgotājs pagājušo gadu noslēdza ar 309,9 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums nav strādājis.

Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 60 strādājošie.

“Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā samazinājies par aptuveni 3%. Tas galvenokārt saistīts ar realizācijas samazinājumu mazumtirdzniecībā. Tāpat kā 2020.gads, arī 2021.gads bija pārmaiņu pilns. Dažādi ieviestie ierobežojumi mainīja ierasto dzīves un darba gaitu, sabiedrības ieradumus un veicināja pirkumu skaitu interneta veikalos. Rezultātā vairāk nekā dubultojās realizācija interneta vietnē bio.lv,” teikts SIA “Cintamani Baltic” vadības ziņojumā, norādot, ka interneta vietne darbojās līdz 2021.gada oktobrim. 2021.gada decembrī tika atvērts pirmais LIVIN jaunā koncepta veikals, kurā, papildus jau zināmajiem produktiem, piedāvāta arī svaiga pārtika no vietējiem Latvijas ražotājiem.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “Cintamani Baltic” īpašnieka maiņa notika aizvadītā gada aprīlī, par jauno kapitāldaļu turētāju kļūstot lietuviešu Bio Sala UAB. Īpašnieka maiņas rezultātā tika mainīts arī uzņēmuma zīmols, kā arī e-komercijas un noliktavas atrašanās vieta un darbība. Tika veiktas arī investīcijas IT jomā, lai uzlabotu vietējo darbību un integrētu biznesu ar Livin LT.