“AKRON Baltic” pērn apgrozījuma kritums par 45%

19.07.2022 06:24:00

Metāllūžņu un kokmateriālu vairumtirgotājs SIA “AKRON Baltic” aizvadītajā gadā piedzīvojis ievērojamu apgrozījuma kritumu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā uzņēmums apgrozīja 20,85 milj. EUR, kas ir par 45% mazāk nekā gadu iepriekš. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 147,97 tūkst. EUR lielu peļņu. Uzņēmuma publiskotā informācija liecina, ka pērn tas ar darba vietām nodrošināja 5 strādājošos.

Pirms sešiem gadiem reģistrētais SIA “AKRON Baltic”, kura vienīgais īpašnieks un reizē arī patiesais labuma guvējs ir Ervins Millers, vadības ziņojumā norādījis, ka lūžņu pārdošanas līgumus tas slēdz ar klientiem, kuri ir metāla pārstrādes uzņēmumi. Lūžņu iepirkšana, pārdošana un piegāde notiek ar kuģu vai muitas noliktavas palīdzību. Kokmateriālu un saistīto preču tirdzniecība galvenokārt tiek organizēta ar konteineru (jūras) transportu.

Savā vadības ziņojumā SIA “AKRON Baltic” norādījis, ka Covid-19 ierobežojumi ne 2020., ne arī 2021.gadā nav ietekmējuši uzņēmuma biznesa aktivitāti.

Šogad SIA “AKRON Baltic” plāno attīstīties tā, lai varētu palielināt apgrozījumu no pamatdarbības un samazināt izmaksas. Tiek plānots arī piesaistīt jaunus klientus.