"Glaskon" apgrozījums audzis par teju trešdaļu

20.07.2022 06:53:00

Aizvadītajā gadā stikla pakešu ražotājam SIA “Glaskon” izdevies palielināt apgrozījumu līdz 7,16 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 31,5%. Augusi arī peļņa, kas sasniegusi 589,99 tūkst. EUR. Pieaugumu uzņēmuma vadība pamato ar to, ka tam izdevās būtiski palielināt ienākumus no pamatdarbības un optimizēt pašizmaksu, vienlaicīgi palielinot darbības rentabilitāti.

2021.gadā SIA “Glaskon” paplašināja klientu loku un turpināja preču realizāciju Eiropas Savienības dalībvalstīs. Vienlaikus uzņēmums norādījis, ka pērn Eiropas Savienības līmenī būtiski tika samazinātas kvotas uz stikla ražošanu, jo bija smilšu ražošanas deficīts. “Neskatoties uz Covid-19” pandēmijas radītajiem ierobežojumiem ekonomikā un samazinātajām kvotām, uzņēmumam izdevās saglabāt visus savus darbiniekus un partnerus, kā arī pārstrukturizēt savu darbību, lai neatlaistu strādājošos,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Glaskon” .

SIA “Glaskon”, kura patiesais labuma guvējs ir Viktors Baranovs, 2021.gadā bija darba devējs 68 darbiniekiem. Lursoft esošā informācija rāda, ka pērn uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 473,27 tūkst. EUR.

Šogad SIA “Glaskon” plāno palielināt kopējos ienākumus no pamatdarbības, saglabājot augsta līmeņa rentabilitāti un preču piegādes apjomus Eiropas Savienības dalībvalstīs. Uzņēmums iecerējis turpināt attīstīt ugunsizturīgā stikla un strukturētā stiklojuma sistēmu virzienu, nepieciešamības gadījumā veicot šīs produkcijas sertificēšanu un apdrošināšanu.