Ceļu būves firmai "8 CBR" pērn zaudējumi

21.07.2022 06:17:00

Autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transporta inženierbūvju būvnieks SIA “8 CBR” aizvadītajā gadā strādājis ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn uzņēmums apgrozīja par 13,4% mazāk nekā gadu iepriekš. SIA “8 CBR” apgrozījums 2021.gadā bija 28,73 milj. EUR, savukārt zaudējumi – 112,74 tūkst. EUR. Pēc Lursoft Multi atskaites informācijas, pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “8 CBR” strādājis 2016.gadā.

Pērn uzņēmumā strādāja 334 darbinieki. VID publiskotie dati liecina, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās ceļu būves firma samaksājusī 1,75 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,88 milj. EUR.

SIA “8 CBR” savā vadības ziņojumā norādījis: “2021.gadā uzņēmumam nācās saskarties ar neskaidru situāciju attiecībā uz lielāko pasūtītāju plānotajiem projektu apjomiem un izpildes termiņiem, pieaugot konkurencei, attiecīgi, arī peļņas iespējām šajos projektos. Ņemot vērā, ka daļa no projektiem objektīvu iemeslu dēļ tika pārcelti uz vēlāku laiku, kā arī to, ka gada otrajā pusē pieauga resursu cenas, kas ietekmēja noslēgto līgumu rentabilitāti, uzņēmuma pārskata gada rezultāts nesasniedza plānoto peļņas apmēru.”

Šogad SIA “8 CBR” turpinās darbu iesāktajos projektos un ACB Grupas ietvaros piedalīsies autoceļu, ielu un tiltu būvniecības, pārbūves un atjaunošanas darbu izsludinātajos konkursos. Grupas ietvaros arī plānots veikt padziļinātu sadarbību ar SIA “ACBR”, saskaņojot pārvaldības modeli un veidojot efektīvas darbības kompetences centrus, tādējādi uzlabojot konkurētspēju gan esošajos, gan jaunajos projektos.