“Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” apgrozījums pērn audzis līdz 9,35 milj. EUR

09.09.2022 06:58:00

SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” apgrozījums 2021.gadā palielinājies līdz 9,35 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Tas ir par 48,94% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus arī pieaugusi medicīnas iestādes peļņa pēc nodokļu nomaksas, rādītājam sasniedzot 0,85 milj. EUR (2020.gadā – 0,36 milj. EUR).

Pērn SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” turpināja darbu pie izmaksu optimizācijas, jaunu pakalpojumu ieviešanas, kā arī jaunu speciālistu piesaistīšanas. Jānorāda, ka pagājušajā gadā medicīnas iestāde bija darba devējs 302 strādājošajiem.

Šogad SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” plāno veikt ieguldījumus iekārtu iegādē, lai nodrošinātu diagnostisko izmeklējumu kvalitātes uzlabošanu un mazinātu rindas uz pakalpojumiem, kā arī nodrošinātu papildu diagnostiskos izmeklējumus Gulbenes struktūrvienībā – jaunas datortomogrāfijas un ultrasonogrāfijas iekārtas (kopējie ieguldījumi 499,49 tūkst.EUR). Tieši pēc diagnostikas izmeklējumiem valstī veidojas visgarākās rindas, kas daļēji saistīts ar Covid-19 infekcijas pārslimošanas sekām. SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” turpinās iegādāties arī tehnoloģiskās un ārstniecības, aprūpes iekārtas. Lursoft pieejamajā vadības ziņojumā norādīts, ka tiek uzsākti arī renovācijas darbi slimnīcas dzemdību nodaļā. Remontdarbu plānotās izmaksas – 250 tūkst. EUR.

SIA “Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība” ir trīs kapitāldaļu turētāji – Balvu un Gulbenes novadu pašvaldības, kā arī SIA “Medicīnas sabiedrību vadība”.