"Dzelzsbetons MB" pērn strādājis ar 1,58 milj. EUR zaudējumiem

12.09.2022 06:23:00

SIA “Dzelzsbetons MB” pērn saglabājis apgrozījumu 2020.gada līmenī, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Tomēr, neskatoties uz to, 2021.gadu SIA “Dzelzsbetons MB” noslēdzis ar zaudējumiem. Dati rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmums apgrozīja 17,84 milj. EUR, pērno gadu noslēdzot ar 1,58 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka iepriekš pēdējo reizi ar zaudējumiem SIA “Dzelzsbetons MB” strādājis 2017.gadā, taču tad tie bija ievērojami mazāki nekā pērn – 188,7 tūkst. EUR.

“Galvenie faktori, kas ietekmēja finanšu rezultātu, ir straujš un neprognozēts izejmateriālu iepirkuma cenu pieaugums, kā arī paneļu līnijas un betona mezgla apturēšana uz rekonstrukcijas laiku,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Dzelzsbetons MB”. Jānorāda, ka SIA “Dzelzsbetons MB” saražotā produkcija pārsvarā tiek realizēta Skandināvijas tirgū UPB holdinga projektu ietvaros.

Aizvadītajā gadā uzņēmumā bija nodarbināti 264 strādājošie. VID publiskotā informācija rāda, ka uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 2,66 milj. EUR.

2021.gadā uzbūvēta jauna dzelzsbetona konstrukciju ražotne Liepājā, kur tiks izmantotas augsti funkcionāla betona mezgla, svaiga betona atlikumu pārstrādes un ūdens attīrīšanas sistēmas. Kopējā jauno ražošanas telpu platība ir 4900 m2, ko papildina 2900 m2 plaša gatavās produkcijas noliktava.

Šogad SIA “Dzelzsbetons MB” paredzējusi pilnībā noslogot ražošanas jaudas, pievērst pastiprinātu uzmanību izejmateriālu iepirkumiem, samazināt ražošanas zudumus, pārskatīt pieskaitāmās izmaksas, kā arī koncentrēties uz projektiem ar augstāku pievienoto vērtību. Šo gadu iecerēts noslēgt ar peļņu.

2003.gadā reģistrētā SIA “Dzelzsbetons MB” patiesie labuma guvēji ir Madara More, Māris Mors un Uldis Pīlēns.