"Orkla Latvija" apgrozījums audzis līdz 112,8 milj. EUR

20.09.2022 06:22:00

Ņemot vērā Covid-19 ietekmi un resursu cenu pieaugumu, aizvadītajā gadā SIA “Orkla Latvija” izdevies sasniegt finanšu rezultātus atbilstoši vadības plānotajiem. Salīdzinot ar gadu iepriekš, SIA “Orkla Latvija” apgrozījums 2021.gadā palielinājies par 9,17%, sasniedzot 112,8 milj. EUR. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi uz pusi mazāka nekā 2020.gadā, proti, tā samazinājusies līdz 2,3 milj. EUR.

SIA “Orkla Latvija” 2021.gadā turpināja pozīciju stiprināšanu tirgū un investēja vairāk nekā 2 milj. EUR ilgtspējīgā ražošanas procesu attīstībā, ieviešot plašāku ražošanas automatizāciju, veicinot energoefektivitāti, uzlabojot darba vidi un infrastruktūru, kā arī jaunu produktu izstrādē. Lielākās investīcijas pagājušajā gadā novirzīja trīs investīciju projektiem jaunajā “Laima” ražotnē, kā arī liela daļa investīciju izmantota energoefektivitātes uzlabošanai “Ādažu Čipsi” ražotnē, palīdzot uzņēmumam radīt mazāk CO2 izmešu.

SIA “Orkla Latvija” vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums pagājušajā gadā Latvijas tirgū kopumā laida rekordskaitu – 169 – jaunus un atjaunotus produktus, no tiem 135 – dažādu saldumu, saldo un sāļo uzkodu kategorijās, savukārt 34 –dažādu pārtikas produktu, piemēram, mērču, dresingu, konservēto produktu, dzērienu un gatavo maltīšu kategorijās.

SIA “Orkla Latvija” galvenie darbības veidi ir cukura, šokolādes un cukuroto un ilgi uzglabājamo konditorejas izstrādājumu ražošana, tāpat arī kartupeļu pārstrāde, vairumtirdzniecība un vadības pakalpojumu sniegšana saistītajiem uzņēmumiem. Lursoft izziņa rāda, ka šogad piedzīvota SIA “Orkla Latvija” reorganizācija, atdalot no tās daļu un pievienojot pie SIA “Fresh Food Production”.

Aizvadītajā gadā SIA “Orkla Latvija” bija darba devējs 847 darbiniekiem. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 15,5 milj. EUR, tostarp 4,5 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 2,3 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Orkla Latvija” kapitāldaļu turētājs ir norvēģu Orkla ASA.