"Fima" un "BMGS" kopā ar diviem ārvalstu uzņēmumiem uzvarējuši 57,9 milj. EUR vērtā iepirkumā

27.09.2022 06:24:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka atklātajā konkursā par būvniecības darbiem dzelzceļa infrastruktūras modernizācijai vilcienu kustības ātruma paaugstināšanai uzvarējuši ALSTOM Transport SA no Francijas, UAB Fima no Lietuvas, kā arī divi Latvijas uzņēmumi – SIA “Fima” un AS “BMGS”. Konkursa kopējā līgumcena veido 57,9 milj. EUR. Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotā informācija liecina, ka līgumā pirms tā noslēgšanas veikti grozījumi, samazinot apjomu un līguma summu, jo pretendentu piedāvājuma summa sasniedza nepilnus 71,5 milj. EUR.

Lursoft dati rāda, ka gan SIA “Fima”, gan arī AS “BMGS” šogad uzvarējuši divos publisko iepirkumu konkursos.

Pērn SIA “Fima” apgrozījusi 2,36 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 92,51 tūkst. EUR zaudējumiem, savukārt AS “BMGS” izdevies palielināt apgrozījumu līdz 51,59 milj. EUR, bet peļņu kāpināt līdz 236,49 tūkst. EUR.

AS “BMGS” patiesie labuma guvēji ir Jeļena Para un Dmitrijs Prokopčiks, savukārt informācija par lietuviešu kapitāla SIA “Fima” patiesajiem labuma guvējiem nav pieejama. Uzņēmums norādījis, ka tā patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.

AS “BMGS” 2021.gadā bija darba devējs 341 darbiniekam, savukārt SIA “Fima” nodarbināja 28 strādājošos.