"ELKO" pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

13.10.2022 06:50:00

Elektromateriālu vairumtirgotājs un projektēšanas darbu veicējs SIA “ELKO” 2021.gadā turpinājis attīstīt apgaismojuma virzienu, veicot balstu un gaismekļu piegādi Skanstes teritorijas revitalizācijas projekta 1. kārtai, kā arī veikta LED gaismekļu piegāde Brīvības pieminekļa izgaismošanas projekta realizācijai. “Esam atraduši sadarbības partneri stadionu un laukumu izgaismošanā, ko esam sākuši kompleksi veikt, piegādājot prožektorus un mastus,” lasāms SIA “ELKO” vadības ziņojumā. Uzņēmums arī turpinājis vidējā sprieguma transformatoru piegādi AS “Sadales tīkls”, tāpat arī AS “Augstsprieguma Tīkls” vajadzībām piegādāti 110kV spriegummaiņus. Vienlaikus SIA “ELKO” iesniegtajā gada pārskatā lasāms, ka 2021.gadā tas sāka realizēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kompleksa “Apiņi” izbūvi.

Pēc tam, kad 2020.gadā SIA “ELKO” apgrozīja 16,4 milj. EUR, pērn piedzīvots ievērojams apgrozījuma kritums, rādītājam samazinoties līdz 7,4 milj. EUR. Sarukusi arī uzņēmuma peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā veidoja 183,2 tūkst. EUR. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 54 strādājošie. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums aizvadītajā gadā samaksājis 967,45 tūkst. EUR.

“Piegāžu ķēdēs 2021.gadā traucējumus radīja Covid-19 izplatība, kas traucēja savlaicīgi veikt līgumu izpildes. Jāatzīst, ka konkursos joprojām izvērtēšanā uzsvars tiek likts uz zemāko cenu, kas vienmēr liek meklēt lētākos risinājumus,” vadības ziņojumā norādījis SIA “ELKO”. Lursoft izziņas dati rāda, ka šogad uzņēmums uzvarējis piecos publisko iepirkumu konkursos.

Šogad SIA “ELKO” plāno turpināt elektromateriālu tirdzniecību un projektēšanas darbus, kā arī paplašināt Latgales nodaļas struktūrvienībā uzsākto dārza un saimniecības preču mazumtirdzniecību. Uzņēmums iecerējis arī iesaistīties saules un vēja parku projektēšanā, kā arī rast risinājumus materiālu piegādē.

Lursoft izziņas dati rāda, ka SIA “ELKO” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Valdis Rudzis.