“RT metāls” aizvadītajā finanšu gadā sasniedzis rekordlielu apgrozījumu

27.10.2022 06:31:00

Laika periodā no 2021.gada 1. jūlija līdz š.g. 30. jūnijam LSEZ SIA “RT metāls” strādājis ar rekordlielu apgrozījumu, tam sasniedzot 13,37 milj. EUR. Apgrozījuma kāpums bijis pateicoties gan lielākam darbinieku skaitam, gan arī lielākām produkcijas realizācijas cenām. Jānorāda, ka LSEZ SIA “RT metāls” aizvadītajā finanšu gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, audzis par 41,6%. Pārskata gadu uzņēmums noslēdzis ar 653,67 tūkst. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

2021.gada noslēgumā LSEZ SIA “RT metāls” ekspluatācijā nodeva 4. cehu, kur 1200m2 paredzēti ražošanas procesiem, bet 400m2 darbinieku atpūtai. “Tas bija lielākais uzņēmuma ieguldījumu projekts, jo būvniecības un saistīto iekārtu iegādes kopējās izmaksas pārsniedza 1 milj. EUR. Šīs paplašināšanās rezultātā kopējais vidējais nodarbināto skaits uzņēmumā palielinājies par 15 darbiniekiem un uzlabota darba vide jau esošajiem strādājošajiem,” teikts LSEZ SIA “RT metāls” vadības ziņojumā. Lursoft izziņā esošā informācija liecina, ka aizvadītajā finanšu periodā uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 121 darbinieku.

 Nākamais uzņēmuma plānotais ieguldījumu projekts ir krāsošanas ceha paplašināšana. “Pēc jaunā ražošanas ceha būvniecības, produkcijas apjomi tik ļoti palielinājušies, ka ar esošo krāsotavas kapacitāti ir nepietiekami,” norādījis LSEZ SIA “RT metāls”.

LSEZ SIA “RT metāls” norādījis, ka 2021.gadā turpinājās nestabilitāte ekonomikā, kas saistīta ar Covid-19 izraisītajām sekām. Tērauda cenas turpināja kāpt, daži specifiskie izejmateriāli ne vienmēr bija pieejami. Uzņēmums bijis spiests paaugstināt savas ražotās produkcijas realizācijas cenas, taču ne vienmēr to bija iespējams izdarīt tik strauji, lai kompensētu straujo izejmateriālu un pakalpojumu sadārdzinājumu. Tā rezultātā LSEZ SIA “RT metāls” rentabilitāte jau finanšu gada sākumā sāka samazināties. Šogad pēc Krievijas bruņotā iebrukuma Ukrainā nenoteiktība ekonomikā vēl vairāk palielinājusies. “Tērauda materiālu un energoresursu cenas turpināja kāpt, daži izejmateriāli palika pieejami viena ar lielu piegādes termiņu. Šo negatīvo faktoru rezultātā finanšu gada izskaņā uzņēmuma rentabilitāte samazinājās divas reizes, un gada beigās bija vien 4,9%, lai gan gadu iepriekš rādītājs bija 9,8%,” norādījis LSEZ SIA “RT metāls”. Šobrīd gan ir manāmas stabilizēšanās pazīmes tērauda izejmateriālu tirgū – materiāli ir pietiekami, to cenas vairs nekāpj, atsevišķos segmentos ir pat novērota neliela cenu samazināšanās.

LSEZ SIA “RT metāls” ir dāņu C. Therkelsen & N. Mathiesen Aps piederošs uzņēmums, kas nodarbojas ar konstrukciju (kāpņu, margu, balkonu, ēku nesošo konstrukciju u.c.) izgatavošanu no melnā metāla.