Būvniecības nozarē strādājošajai "Anzāģe" pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kāpums

22.11.2022 06:18:00

Būvniecības darbu veicējs SIA “Anzāģe” 2021.gadā sasniedza 13,29 milj. EUR apgrozījumu, kas ir būtisks pieaugums pret 2020.gadu, kad uzņēmums apgrozīja 9,62 milj. EUR. Ievērojami palielinājusies arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem, kas augusi no 280,98 tūkst. EUR 2020.gadā līdz 413,28 tūkst. EUR pērn. Daļu no peļņas SIA “Anzāģe” guva ne tikai realizējot projektus Latvijā, bet arī citās Eiropas Savienības valstīs.

2021.gada sākumā SIA “Anzāģe” pabeidza Edinburgh Apartments and Lofts Dzintaros 1. kārtu, kā arī realizēja 2. kārtas būvniecību. Pērn uzņēmums veiksmīgi turpināja būvdarbus arī sadarbībā ar “Auris Latvia” uzņēmumu grupu, realizējot projektu vairāk nekā 3 milj. EUR vērtībā, tāpat arī gada otrajā pusē noslēgti divi līgumi par dzīvojamā fonda būvniecību Rīgā.

“Kopumā 2021.gads vērtējams kā pozitīvs un uzņēmuma brieduma gads, kurā nostiprinājām savu reputāciju un pozitīvu novērtējumu gan Latvijas būvniecības nozarē, gan arī investoru aprindās. Tāpat arī uzņēmums turpināja audzēt savu tehnoloģisko aprīkojumu, lai varētu veiksmīgi darboties savā nozarē,” lasāms SIA “Anzāģe” vadības ziņojumā.

Lursoft dati rāda, ka Salaspilī reģistrētais uzņēmums pagājušajā gadā bija darba devējs 133 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 551,17 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 288,95 tūkst. EUR. Salīdzinot ar citiem uzņēmumiem, SIA “Anzāģe” nodokļu maksājumi uz vienu strādājošo pērn bijuši vairāk nekā divas reizes lielāki nekā vidēji tās nozarē strādājošajos uzņēmumos.

SIA “Anzāģe” vienādās daļās pieder Ērikam Lebedokam un Edijam Veinbergam.