“Lexel Fabrika” apgrozījums turpinājis pieaugt

06.12.2022 06:19:00

Elektroinstalāciju ražotājs SIA “Lexel Fabrika” pēc 11% lielā apgrozījuma kāpuma 2020.gadā pērn turpinājis augt vēl straujāk. Lursoft dati rāda, ka pērn SIA “Lexel Fabrika” apgrozījums auga vēl par 18%, sasniedzot 85,92 milj. EUR. Apgrozījuma pieaugums saistīts ar jaunu produktu un jaunu ražošanas līniju ieviešanu iespiedshēmu plates montāžas produktu ražošanai, kā arī gala produktu montāžu.

Gada pēdējā ceturksnī SIA “Lexel Fabrika” radās papildu izmaksas par komponenšu iegādi, jo tirgū bija vērojams to trūkums. Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 79 tūkst. EUR zaudējumiem.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Lexel Fabrika” 2021.gadā bija darba devējs 281 darbiniekam, kopumā pērn valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,6 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,9 milj. EUR.

2021.gadā SIA “Lexel Fabrika” turpināja ieviest Rīgas ražotnes reorganizācijas plānu, lai palielinātu elektronisko ierīču ražošanas apjomus un nostiprinātu sadarbību ar radniecīgo uzņēmumu ražotnēm Eiropā. “2021.gadā esam veiksmīgi īstenojuši vairākus jaunus projektus, piemēram, elektronisko izstrādājumu ražošanas pārņemšanu no radniecīgiem uzņēmumiem Francijā, Vācijā un Somijā, savukārt sadarbībā ar Vācijas, Šveices un Francijas inženieriem laiduši tirgū jaunus produktus,” lasāms SIA “Lexel Fabrika” vadības ziņojumā.

Neraugoties uz piegādes ķēdes problēmām, ar kurām uzņēmumam nākas saskarties, SIA “Lexel Fabrika” izaugsme turpinās arī šogad. Uzņēmums turpina ieviesto jaunus elektroniskos produktus un ražošanas līnijas, vienlaikus paaugstinot darbinieku kvalifikāciju. Uzņēmums 2022.gadā sācis elektronisko importu ne tikai uz Eiropas valstīm, bet arī Tālajiem Austrumiem.

SIA “Lexel Fabrika” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir dāņu Schneider Electric Danmark AS.