"FINNO" pārveidos no akciju sabiedrības par sabiedrību ar ierobežotu atbildību

09.12.2022 06:40:00

Paziņojumu par reorganizāciju publicējis AS “FINNO”, rāda Lursoft izziņas dati. Tajā teikts, ka AS “FINNO” vienīgais akcionārs pieņēmis lēmumu par uzņēmuma reorganizāciju pārveidošanas ceļā. AS “FINNO” tiks pārveidota ar sabiedrību ar ierobežotu atbildību, visas pārveidojamā uzņēmuma tiesības un saistības pāries iegūstošajam uzņēmumam SIA “FINNO” un pārveidojamā uzņēmuma akcionārs kļūs par iegūstošā uzņēmuma dalībnieku.

2021.gada 23. augustā AS “FINNO” noslēdza reorganizācijas procesu, kā rezultātā daļu no AS “FINNO” piederošajiem aktīviem, pasīviem, tiesībām un saistībām, kas veidoja twino.eu platformas biznesu vai bija saistīts ar to, pārņēma uzņēmuma patiesā labuma guvējam piederošs cits uzņēmums – AS “TWINO Investments”, kas 2021.gadā no FKTK saņēma ieguldījumu brokeru  uzņēmuma licenci.

Aizvadītajā gadā AS “FINNO” turpināja attīstīt kreditēšanas operācijas, izstrādājot un ieviešot kredītlīnijas produktu Latvijas tirgū, kā arī strādājot pie jauna produkta Polijas tirgum un izvērtējot iespējas attīstīties citos ģeogrāfiskos reģionos.

AS “FINNO” apgrozījums 2021.gadā bija 2,3 milj. EUR, no kura 50% veidoja Latvijas tirgus, 18% - Polijas, 25% - Krievijas un 7% - Vjetnamas. Aizvadīto gadu AS “FINNO” noslēdza ar 13,48 milj. EUR peļņu.

AS “FINNO” patiesais labuma guvējs ir Armands Broks.