No "NUTRICIA" valdes atcelta Viktorija Makoveja

07.02.2023 06:44:00

No bērnu pārtikas un preču vairumtirgotāja SIA “NUTRICIA” valdes locekles amata atcelta Viktorija Makoveja, viņas vietā amatā ieceļot Ausru Zaksaiti, liecina Lursoft izziņas informācija. Viktorija Makoveja SIA “NUTRICIA” valdē ieņēma amatu jau kopš 2011. gada jūlija.

Bez Austras Zaksaites amatus SIA “NUTRICIA” valdē ieņem arī Guna Šulte un Richard Luiz Trechman.

Salīdzinot ar gadu iepriekš, 2021. gadā SIA “NUTRICIA” apgrozījums samazinājās par 5,26%, sarūkot līdz 18,06 milj. EUR. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma kritums saistīts ar 2020.gadā pieņemto lēmumu pārtraukt atsevišķu produktu (Milupa biezeņi burciņās) izplatīšanu Baltijas valstīs. “Piena maisījumu un medicīniskiem nolūkiem paredzētās pārtikas pārdotie apjomi turpināja augt, jo turpinājās pārdošanas un produktu pieejamības attīstīšana tirgū, kā arī investīcijas zīmolu atpazīstamībā,” norādījis SIA “NUTRICIA”. 2021. gadu uzņēmums noslēdzis ar 400 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “NUTRICIA” tirgus daļa bērnu pārtikas segmentā 2021.gadā palielinājās, savukārt zīdaiņu piena maisījumu tirgus segmentā tas saglabāja līderpozīcijas.

Jānorāda, ka 2022. gada novembrī veikta SIA “NUTRICIA” reorganizācija, uzņēmumam pievienojot SIA “DANONE”.