Koka karkasa māju ražotāja “ECO HOUSE INDUSTRIES” apgrozījums sarucis par 25,16%

24.02.2023 06:25:00

Pagājušajā gadā saliekamo koka karkasa māju un līmētās celtniecības konstrukciju ražotājs SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES” piedzīvojis apgrozījuma kritumu par 25,16%, rādītājam 2022. gadā samazinoties līdz 3,24 milj. EUR. Pretstatā 356,06 tūkst. EUR lielajai peļņai 2021. gadā, aizvadīto gadu uzņēmums  noslēdzis ar 38,35 tūkst. EUR zaudējumiem. Balstoties uz Lursoft Multi atskaites datiem, iepriekš pēdējo reizi ar zaudējumiem uzņēmums strādājis 2018. gadā.

 “Apgrozījuma kritums un zaudējumi saistīti ar politiskajiem notikumiem – Krievijas un Ukrainas karu –, kas ietekmēja izejmateriālu piegādes ķēdes un izejmateriālu cenas. Otrs faktors, kas būtiski ietekmēja ražošanu, bija vispārīga būvniecības krīze Eiropā, kā rezultātā samazinājās produkcijas pieprasījums,” vadības ziņojumā norādījis SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES”.

Jānorāda, ka 2022. gada otrajā pusgadā SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES” veiksmīgi pārorientēja izejmateriālu iegādes tirgu uz citiem reģioniem, tādējādi izslēdzot nākošo periodu riskus. SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES” izstrādāja arī ražošanas produkcijas diversifikācijas plānu, izmainot produkcijas preču klāstu. Stāstot par nākotnes plāniem un turpmāko attīstību, SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES” skaidro, ka tiek izstrādāts ēkas un tehnoloģiskais projekts dziļākai zāģmateriālu pārstrādei, kas ļautu samazināt esošo izstrādājumu pašizmaksu.

Lursoft dati rāda, ka 2006. gadā reģistrētais SIA “ECO HOUSE INDUSTRIES” pērn ar darba vietām nodrošināja 38 darbiniekus. Cēsu novadā reģistrētā uzņēmuma lielākais kapitāldaļu turētājs (79,99%) ir Sergey Denisov.