Liepājas kafijas fabrikai otro gadu zaudējumi

07.03.2023 06:47:00

SIA “Liepājas kafijas fabrika”, kas dibināta 2021. gadā, atdalot to no AS “Liepājas cukurfabrika”, pērn turpināja ražot standarta produkciju vietējam tirgum – šķīstošo kafiju un pēc pieprasījuma ražoja arī malto kafiju.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “Liepājas kafijas fabrika” apgrozījums 2022. gadā palielinājies līdz 1,3 milj. EUR (+7,82%), no kura 47% veidoja vietējais tirgus, bet pārējo daļu eksports.

Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, arī pērn SIA “Liepājas kafijas fabrika” turpināja strādāt ar zaudējumiem (213 tūkst. EUR zaudējumi). Lursoft dati rāda, ka zaudējumi ražotājam bijuši arī 2021. gadā.

Šogad SIA “Liepājas kafijas fabrika” iecerējusi meklēt jaunus sadarbības partnerus un jaunus produkcijas realizācijas tirgus. Arī turpmāk uzņēmuma prioritātes būšot tālāka ražošanas izmaksu kontrole, optimizācija un ražošanas efektivitātes paaugstināšana.

Aizvadītajā gadā ražotājs ar darba vietām nodrošināja 26 darbiniekus.

SIA “Liepājas kafijas fabrika” kapitāldaļu turētāji ir Nedinvestment B.V. no Nīderlandes (84%) un Ukrainas-Anglijas kopuzņēmums “Galka LTD” (16%).