Pēc četru gadu zaudējumiem “HARDEX Baltic” pērn atkal strādājis ar peļņu

09.03.2023 06:49:00

SIA “HARDEX Baltic”, kas nodarbojas ar profesionālo krāsošanas piederumu, krāsošanas mašīnu un elektroinstrumentu vairumtirdzniecību, 2022. gadā palielinājis apgrozījumu par 10,4%, rādītājam sasniedzot 2,22 milj. EUR. “To, pirmkārt, ietekmēja globālais izejmateriālu un energoresursu cenu kāpums pasaulē Krievijas uzsāktā kara ietekmē. Otrkārt, ilgtermiņa darba rezultātā tika iegūta papildu tirgus daļa Latvijā, kas sekmēja apgrozījuma pieaugumu,” norādīts SIA “HARDEX Baltic” vadības ziņojumā. Pretstatā 4,7 tūkst. EUR zaudējumiem 2021. gadā, pērn SIA “HARDEX Baltic” strādāja ar 229 eiro peļņu, liecina Lursoft pieejamā informācija. Jānorāda, ka ar zaudējumiem uzņēmums bija strādājis jau kopš 2018.gada.

Uzņēmums arī norāda, ka pagājušo gadu, neskatoties uz ietekmēto vispasaules loģistiku, izejmateriālu cenu kāpumu un to pieejamību, energoresursu cenu kāpumu, kas automātiski palielināja pilnīgi visas izmaksas, līdz ar to arī palielinot inflāciju un mazinot gala patērētāja pirktspēju, tas noslēdzis aptuveni tā, kā tas arī tika plānots.

Lursoft dati rāda, ka SIA “HARDEX Baltic” ir poļu kapitāla uzņēmums, kas Latvijā reģistrēts 2008.gadā. Pērn uzņēmumā strādāja 8 darbinieki.