5. tramvaja maršruta infrastruktūru zemās grīdas tramvajiem pielāgos "A.C.B."

20.03.2023 05:33:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka RPSIA “Rīgas satiksme” slēgtajā konkursā par 5. tramvaja maršruta infrastruktūras pielāgošanu zemās grīdas tramvaja parametriem uzvarējusi AS “A.C.B.”. Līgumcena – 8,8 milj. EUR. Balstoties uz Iepirkumu uzraudzības biroja publiskoto informāciju, konkursa ietvaros bija saņemti 3 piedāvājumi.

Lursoft dati rāda, ka šogad šis ir pirmais iepirkuma konkurss, kurā uzvarējusi AS “A.C.B.”. Pērn būvkompānija uzvarējusi 14 iepirkumos. No tiem lielākais bijis Daugavpils pilsētas pašvaldības 11,28 milj. EUR iepirkums par jaunas tramvaju līnijas izbūvi Vaiņodes ielas posmā un esošās tramvaju līnijas pārbūvi, savienojot pilsētas apkaimes “Ķīmija” un “Vecstropi”.
 
Būvkompānijas AS “A.C.B.” apgrozījums 2021.gadā palielinājās līdz 73,74 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 26,5%. Augusi arī uzņēmuma peļņa, sasniedzot 794 tūkst. EUR.

2021.gadā AS “A.C.B.” turpināja darbību ceļu būves nozarē, kas ietver tādus darbus kā autoceļu izbūve, asfaltbetona ieklāšana, tiltu izbūve, apakšzemes komunikāciju būve, bruģējuma izbūve, beramo celtniecības materiālu ieguve, kā arī sniedza celtniecības mehānismu pakalpojumus.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka “A.C.B.” konsolidētais apgrozījums 2021.gadā sasniedza 105,36 milj. EUR, un gads noslēgts ar 2,68 milj. EUR zaudējumiem.

Aizpērn AS "A.C.B." bija darba devējs 407 darbiniekiem.