Sadzīves tehnikas tirgotājam "ELUX" pērn 8,76 milj. EUR apgrozījums

21.03.2023 09:03:00

Sadzīves tehnikas, elektronikas un virtuves komforta aksesuāru tirgotājs SIA “ELUX” iesniegtajā gada pārskatā par 2022. gadu norādījis: “Kad šķita, ka Covid-19 krīzes radītie izaicinājumi ir lielākie, ar ko uzņēmumam nāksies sastapties šajā desmitgadē, visi uzzinājām, ka problēmu apjoms var būt vēl nopietnāks, jo sākās Krievijas agresija Ukrainā, kas būtiski ietekmēja preču piegāžu ķēdes, palielināja izmaksu pozīcijas visās jomās un lika patērētājam pārvērtēt savas ikdienas prioritātes.” Intensīvi strādājot SIA “ELUX” izdevās rast risinājumus attiecībās ar piegādātājiem un klientiem, kas ļāva salīdzinoši stabili noturēties laikā, kad tika prognozēta nopietna sadzīves tehnikas tirgus sašaurināšanās.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “ELUX” apgrozīja 8,76 milj. EUR, kas ir par 2,2% mazāk nekā gadu iepriekš. Pārskata gadu tirgotājs noslēdzis ar 543,92 tūkst. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Lai arī tā ir par 11,81% mazāka nekā gadu iepriekš, uzņēmums norādījis, ka peļņas apjoms ir pietiekams un nodrošina ar nepieciešamajiem finanšu resursiem saimnieciskās darbības veikšanai un attīstībai. SIA “ELUX” vadība prognozē turpmāku izmaksu pieaugumu saimnieciskās darbības veikšanai, tāpēc ļoti uzmanīgi seko līdzi šiem procesiem, lai spētu maksimāli ātri reaģēt uz notikumiem, kas būtiski iespaido uzņēmuma finanšu veselību.

Lursoft dati rāda, ka SIA “ELUX” reģistrēts 1993. gadā un pieder Jānim Bergam un Ivetai Ušerovskai. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 13 darbinieki.