Leonīda Krongorna vietā par "Liepājas autobusu parks" jauno valdes priekšsēdētāju iecelta Anna Valtere

30.03.2023 07:02:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē par veiktajām izmaiņām AS “Liepājas autobusu parks” valdes sastāvā. No valdes priekšsēdētāja amata atbrīvots Leonīds Krongorns, viņa vietā ieceļot līdzšinējo valdes locekli Annu Valteri. Par AS “Liepājas autobusu parks” jauno valdes locekli kļuvis Guntis Avots. Lursoft dati rāda, ka Guntis Avots savulaik vadījis nu jau likvidēto SIA “LATTRASFIN”, kā arī SIA “B2 ELEKTRO”.

Leonīds Krongorns AS “Liepājas autobusu parks” valdes priekšsēdētāja amatu ieņēma kopš 2014. gada.

Jānorāda, ka AS “Liepājas autobusu parks” jaunā valdes priekšsēdētāja Anna Valtere darbu uzņēmuma valdē uzsākusi pirms gada, 2022. gada janvārī.

2021. gadā AS “Liepājas autobusu parks” apgrozījis 15,4 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 3,6 milj. EUR peļņu. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizpērn pasažieru pārvadātājs nodarbināja 337 darbiniekus.

Plašsaziņas līdzekļi jau vēstījusi, ka Konkurences padome par aizliegtu vienošanos reģionālās nozīmes pasažieru pārvadājumos piemērojusi 1,975 milj. EUR lielu naudas sodu trim pasažieru pārvadātājiem, tostarp arī AS “Liepājas autobusu parks”. Soda naudas apmērs Liepājas uzņēmumam – 862,70 tūkst. EUR. Soda nauda uzņēmumiem piemērota par vienošanos Autotransporta direkcijas organizētajos iepirkumos par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu ar autobusiem reģionālās nozīmes maršrutos uz desmit gadiem.