"Energolukss" apgrozījums audzis par 56%

04.04.2023 06:24:00

Elektrobarošanas rezerves iekārtu ražotāja SIA “Energolukss” kopējais pārdošanas un pakalpojumu sniegšanas apjoms 2022. gadā ir palielinājies. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka pārdošanas apjoma pieaugumu daļēji nodrošinājis eksporta pieaugums, kā arī elektroauto uzlādes sistēmu un solāro sistēmu piegāde un uzstādīšana.

2022. gadā SIA “Energolukss” tirdzniecības apjoms ar elektrobarošanas rezerves iekārtām un pakalpojumu sniegšanas apjoms, salīdzinot ar 2021. gadu, audzis par 56%. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums sasniedza 8,67 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem – 252,76 tūkst. EUR. SIA “Energolukss” norādījis, ka lielāko īpatsvaru kopējā apgrozījumā ieņem elektroģeneratoru un UPS iekārtu, dažādu sprieguma pārveidotāju tirdzniecība, akumulatoru baterijas, kā arī ar to saistītās piegādes un pakalpojumi. “Saistībā ar piegāžu traucējumiem un Krievijas uzsākto karu 2022. gada apgrozījums ir viļņveidīgs, jo radās papildu problēmas un haoss piegādes ķēdēs, būtiskas cenu izmaiņas un piegādes termiņu nobīdes,” lasāms SIA “Energolukss” vadības ziņojumā. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, pērn uzņēmums uzvarējis arī četros publisko iepirkumu konkursos.

Šogad SIA “Energolukss” turpinās paplašināt piedāvāto iekārtu klāstu pamata produktu grupas ietvaros, paplašinās elektroauto uzlādes iekārtu un to programmatūras piedāvājumu, kā arī paplašinās tirdzniecību internetā. Uzņēmums paredzējis arī lielu uzmanību veltīt saules enerģijas sistēmu piedāvāšanai.

Lursoft dati rāda, ka Miķelim Caunītim piederošais SIA “Energolukss” 2022. gadā ar darba vietām nodrošināja 48 darbiniekus.