“Euroskor Latvijā” pērn strādājis ar zaudējumiem

11.04.2023 05:21:00

Apavu tirgotāja SIA “Euroskor Latvijā” apgrozījums 2022. gadā samazinājies par 18,8%, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Uzņēmums pagājušajā gadā apgrozījis 2,6 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 28,8 tūkst. EUR zaudējumiem. Apavu mazumtirgotāja apgrozījuma kritums saistīts ar LLOYD zīmola veikalu pārdošanu, savukārt zaudējumus galvenokārt sekmēja divu slēgto veikalu zaudējumi, tostarp atlaišanas pabalsti. Zaudējumus uzņēmumam pērn raidīja arī uz ēkas rekonstrukcijas laiku slēgtais veikals Kuldīgā, jo tika īstenota agresīva izpārdošana, kā arī izmaksātas atlaišanas kompensācijas ilggadējiem darbiniekiem. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Euroskor Latvijā” norādījis, ka 2022. gadā tas turpināja optimizēt savu saimniecisko darbību, slēdzot nerentablos veikalus un samazinot reklāmas izmaksas, piemēram, sociālo tīklu mārketinga kampaņu izveidei tika piesaistīti nevis ārpakalpojumu sniedzēji, bet gan izmantots uzņēmuma darbaspēks. SIA “Euroskor Latvijā” norādījis: “Gada sākumā uzņēmuma darbību aizvien skāra Covid-19 krīzes ietekme, kas būtiski  samazināja pircēju plūsmu, savukārt karš Ukrainā ieviesa korekcijas cilvēku paradumos, uzvedībā un sekmēja vispārēju cenu kāpumu.” Lielais degvielas un energoresursu cenu pieaugums ietekmēja arī SIA “Euroskor Latvijā” izmaksas.

2022. gada beigās SIA “Euroskor Latvijā” mazumtirdzniecības tīklu veidoja 12 apavu veikali. 

Uzņēmuma turpmākās attīstības stratēģija paredz mazumtirdzniecības tīkla pielāgošanu ilgtermiņa attīstības nodrošināšanai. “Uzņēmuma izaicinājums ir pielāgoties augstajai inflācijai. Notiek pārrunas par pilna patēriņa cenu indeksa nepiemērošanu visās pozīcijās ar tirdzniecības telpu iznomātājiem,” norādīts SIA “Euroskor Latvijā” vadības ziņojumā. Uzņēmums plāno rekonstrukciju Tukuma veikalā, kā arī plašāk tirgū virzīt Viking zīmola preces.

Lursoft dati rāda, ka 1991. gadā reģistrētais SIA “Euroskor Latvijā” pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 626,75 tūkst. EUR, tostarp 120,43 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 42,30 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Pagājušajā gadā uzņēmumā vidēji bija nodarbināti 39 darbinieki.