"Tet" pērn veicis ieguldījumus 36,6 milj. EUR apmērā

21.04.2023 06:46:00

Pateicoties veiksmīgai komercdarbības stratēģijai un jauno biznesa līniju attīstībai, 2022. gadu sekmīgi aizvadījis SIA “Tet”.

Pagājušajā gadā SIA “Tet” veica vērienīgus ieguldījumus 36,6 milj. EUR apmērā pamattīkla, esošo pakalpojumu pilnveidē, kā arī jaunu risinājumu izstrādē. Ievērojama daļa investīciju tika novirzīta pamatpakalpojumu kvalitātes pilnveidei, piemēram, SIA ”Tet” turpināja ieviest modernākus WiFi rūterus fiksētās platjoslas klientu lietošanas pieredzes un pakalpojumu kvalitātes nodrošināšanai. Investīcijas veiktas arī televīzijas pakalpojumu pilnveidē. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka 2022. gadā uzlabota visu TV platformu infrastruktūra, palielinot to veiktspēju, kapacitāti un uzlabojot funkcionalitāti. Tāpat arī veikti uzlabojumi IT drošības sistēmās, tādējādi stiprinot infrastruktūras aizsardzību pret kiberuzbrukumu riskiem, un turpināta mākoņpakalpojuma platformas paplašināšana.

2022. gada 31. maijā pēc Konkurences padomes atļaujas saņemšanas un noslēdzoties gada sākumā izziņotajam darījumam, SIA “Tet” iegādājās 100% SIA “Telia Latvija” kapitāldaļas. Š.g. 23. janvārī SIA “Tet” un SIA “Telia Latvija” vārdā Uzņēmumu reģistrā iesniegti dokumenti par reorganizācijas procesa uzsākšanu, pievienojot SIA “Telia Latvija” mātes uzņēmumam SIA “Tet”. Reorganizāciju plānots pabeigt gada pirmajā pusgadā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Tet” apgrozījums palielinājās līdz 231,4 milj. EUR, kas ir par 15,4% vairāk nekā gadu iepriekš. Pagājušo gadu uzņēmums noslēdza ar 24,05 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Jānorāda, ka 2022. gadā SIA “Tet” darbinieku skaits pieauga līdz 1241 strādājošajam. Lursoft izziņas dati rāda, ka uzņēmums pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 40,67 milj. EUR, no tiem 11,04 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 5,86 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Tet” šogad turpinās tālāko attīstību saskaņā ar padomes apstiprināto daudzgadu stratēģiju. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka šogad uzņēmums turpinās iesākto digitālās transformācijas programmu. Tās ietvaros tiek pārskatīts uzņēmuma produktu portfelis, biznesa procesi un biznesa līnijas pakāpeniski tiek pārceltas uz jaunu IT infrastruktūru ar mērķi uzlabot klientu pieredzi, ievērojami paātrināt klientu apkalpošanu un turpināt celt uzņēmuma darbības efektivitāti.

SIA “Tet” turpinās attīstīt jaunās paaudzes satura un izklaides platformu, savukārt, lai atbalstītu tautsaimniecību dzīvei attālinātā darba apstākļos, plānots palielināt investīcijas telekomunikāciju infrastruktūras pilnveidošanā – optikas tīklu izbūvē un klientu gala iekārtu atjaunināšanā.

Lielu vērību SIA “Tet” paredzējis pievērst ilgtspējīgas attīstības aspektiem, uzmanību koncentrējot uz trīs būtiskākajiem virzieniem: enerģijas efektīva izmantošana un tās atjaunojamība, digitālā iekļaušana, drošība un privātums tiešsaistē.