SIA YIT Celtniecība pērn atgriezusies peļņā

23.05.2013 16:04:00

Būvniecības un nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA YIT Celtniecība aizvadītajā gadā pabeidzis būvniecības darbus vairākos projektos, tostarp Ķīpsalas ielā 4, Zaļenieku ielā 22a un Tālivalža ielā 19 Rīgā, kā arī turpinājis darbu pie vairākiem citiem projektiem.

Jāpiemin, ka uzņēmums 2012.gadā realizējis arī vairākus vides infrastruktūras un vispārceltniecisko darbu pasūtījumu projektus, to starpā minami tādi objekti, kā Siguldas dzelzceļa stacijas ēkas un stacijas laukuma rekonstrukcija, Ogres Valsts tehnikuma dienesta viesnīcas vienkāršotā renovācija u.c.

Pērn būvniecības uzņēmuma apgrozījums palielinājies teju 4,5 reizes, sasniedzot 14,338 milj.Ls. Veiksmīgā saimnieciskā darbība arī ļāvusi SIA YIT Celtniecība pēc 2011.gadā gūtajiem 467,586 tūkst.Ls lielajiem zaudējumiem atgriezties peļņā, kas aizvadītajā gadā sastādījusi 1,474 milj.Ls.

Nākotnē SIA YIT Celtniecība paredz turpināt iesākto nekustamo īpašumu projektu attīstīšanu, kas ietvers gan dzīvojamo māju, gan biroju celtniecību. Uzņēmuma vadība arī norāda, ka turpmāk paredzēts piedalīties konkursos par jaunu vides infrastruktūru un vispārceltniecisko projektu realizāciju, kas finansēti no valsts vai pašvaldību līdzekļiem, kā arī iecerēts piedalīties valsts un ERAF finansētajā programmā Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi.

1998.gadā reģistrētā SIA YIT Celtniecība pieder Somijas YIT Construction Ltd.