“Farma Balt Aptieka” šogad cer palielināt apgrozījumu

15.05.2023 06:39:00

SIA “Farma Balt Aptieka” 2022. gadā apvienoja 16 aptiekas Rīgā, pērn palielinot apgrozījumu par 17,5%, ko uzņēmums vērtē kā izcilu sasniegumu. SIA “Farma Balt Aptieka” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi, ka 2022. gadā izteikts apgrozījuma palielinājums bijis aptiekās, kuras atrodas medicīnas centros. “Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, apgrozījuma pieaugums tika sasniegts visos laika periodos un tradicionālais kritums vasaras sezonā bija pavisam nebūtisks,” norādījusi SIA “Farma Balt Aptieka”. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2022. gadā SIA “Farma Balt Aptieka” apgrozīja 19,47 milj. EUR. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, pērn uzņēmums strādājis ar 267,36 tūkst. EUR zaudējumiem. Tie radušies, jo uzņēmums investējis līdzekļus aptieku rekonstrukcijā un darba vides uzlabošanā.

2023. gadā SIA “Farma Balt Aptieka” plāno palielināt uzņēmuma operatīvās darbības rentabilitātes līmeni un apgrozījumu stratēģiski svarīgākajās aptiekās, kas atrodas dažādos medicīnas centros. Tiek plānota arī mārketinga stratēģijas pārskatīšana, lai palielinātu ienākumus no šīm aktivitātēm.

Lursoft dati rāda, ka 2007. gadā reģistrētās SIA “Farma Balt Aptieka” kapitāldaļu turētāja ir Inese Oskerko. Uzņēmumā pagājušajā gadā bija nodarbināti 98 darbinieki.