“Tiesu namu aģentūra” uzvarējusi pus miljonu eiro vērtā iepirkumā

16.05.2023 14:32:00

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka VSIA “Latvijas Valsts ceļi” izsludinātajā atklātajā konkursā par informācijas tehnoloģiju infrastruktūras uzturēšanas pakalpojumu sniegšanu uzvarējusi Tieslietu ministrijai piederošā SIA “Tiesu namu aģentūra”. Kopējā līgumcena veido 0,5 milj. EUR.

Iepirkumu uzraudzības biroja publiskotajā informācijā redzams, ka savu piedāvājumu konkursā bija iesniedzis tikai viens pretendents.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka iepriekš kādā no iepirkumu konkursiem SIA “Tiesu namu aģentūra” uzvarējusi 2021. gada izskaņā, kad kopā ar VSIA “Latvijas Vēstnesis” ieguvusi tiesības veikt juridiskās literatūras piegādi Tiesu administrācijas un tiesu vajadzībām.

SIA “Tiesu namu aģentūra” reģistrēta 2004. gadā. Uzņēmuma pamatdarbības virzieni ir Tieslietu ministrijas valdījumā esošo nekustamo īpašumu pārvaldīšana, juridiskās mācību un izglītojošās   literatūras, tiesību aktu un to krājumu izdošana, kā arī Latvijas Republikas tiesu, Tieslietu ministrijas un tās padotības iestāžu un citu klientu IT infrastruktūras darbību nodrošināšana, darbstaciju, serveru, datortīklu uzturēšana un administrēšana.

Jānorāda, ka 2021. gadā SIA “Tiesu namu aģentūra” apgrozīja 8,8 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 156,3 tūkst. EUR peļņu. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā infromācija rāda, ka 2022. gadā uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 2,7 milj. EUR un nodarbinājis 101 darbinieku.