"Inbokss" pērn nopelnījis 1,98 milj. EUR

17.05.2023 06:33:00

Datu apstrādes un uzturēšanas uzņēmums SIA “INBOKSS” 2022. gadā palielinājis apgrozījumu līdz 5,23 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad SIA “INBOKSS” apgrozījums bija 4,52 milj. EUR, aizvadītā gada laikā tas audzis par 15,6%. Vēl ievērojamāk pērn augusi uzņēmuma peļņa, kas sasniegusi teju 2 milj. EUR, kas pret 2021. gadu ir pieaugums par 169%.

Lursoft izziņas informācija liecina, ka pagājušajā gadā SIA “INBOKSS” bija darba devējs 45 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,44 milj. EUR, tostarp 0,46 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,25 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “INBOKSS” norādījis, ka 2022. gadā saglabājās nestabilitāte un neprognozējamība arī reklāmas tirgū, tāpēc vēl jo būtiskāks kļuva mērķis diversificēt ienākuma veidus un ieguldīt līdzekļus paralēlos biznesos un tos attīstīt.

2022. gadā, papildu jau funkcionējošiem produktiem, SIA “INBOX” veica ieguldījumus mazumtirdzniecības platformas izveidē, kā arī mārketinga aktivitātēs produkta virzībai tirgū un atpazīstamības iegūšanai. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka mārketinga un reklāmas darbība pērn galvenokārt tika vērsta uz tirgus zonas paplašināšanu Eiropas Savienībā un citos tirgos.

Par vienu no galvenajiem SIA “INBOKSS” uzdevumiem nākotnē izvirzīts mērķis noturēt interneta vietnes auditoriju vadošajā pozīcijā, salīdzinot ar citām interneta vietnēm.

2001. gadā reģistrētā SIA “INBOKSS” kapitāldaļu turētāji ir Andris Griķis (92%) un Jevgenijs Kuzņecovs (8%). Lursoft dati rāda, ka SIA “INBOKSS” pieder kapitāldaļas divos uzņēmumos – SIA “XTV” un SIA “KRK VIDZEME”.