Ar tiesas lēmumu apturēta "Jaunā Saskaņa" darbība

19.05.2023 13:24:00

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka ar Rīgas pilsētas tiesas spriedumu apturēta politisko partiju apvienības “Jaunā Saskaņa” darbība.

“Jaunā Saskaņa” reģistrēta 2018.gadā un tās valdē darbojās Glorija Jonāne, Jānis Kuzins un Juris Žuravļovs. Politisko partiju apvienība dibināta, lai konstitucionālā veidā ieviestu sindikālisma ekonomikas modeli, liecina Lursoft izziņas dati.

Jānorāda, ka visi trīs “Jaunā Saskaņa” valdes locekļi aktīvi iesaistījušies gan politikā, gan arī nevalstisko organizāciju darbībā un biznesā. Piemēram, Glorija Jonāne bijusi “Tautas kalpi Latvijai” valdes locekle, Jānis Kuzins saistīts ar Latvijas arodbiedrību apvienību, kā arī kopā ar Juri Žuravļovu ir fonda “Bizantija” valdē, kā arī visi trīs ieņem amatus un ir dalībnieki dažādos uzņēmumos.

2020. gada izskaņā Centrālā vēlēšanu komisija reģistrēja politisko partiju apvienības “Jaunā Saskaņa” iniciatīvu parakstu vākšanai tautas nobalsošanas ierosināšanai par Saeimas atsaukšanu. Ar līdzīgu iniciatīvu politisko partiju apvienība un citi politiskie aktīvisti bija nākuši klajā arī gadu iepriekš. Jānorāda, ka “Jaunā Saskaņa” 2020. gadā cēlusi arī iebildumus par balsu skaitīšanu Rīgas domes vēlēšanās, kā rezultātā Administratīvā apgabaltiesa lēma apmierināt daļu no politisko partiju apvienības pieteikuma, uzdodot Centrālai vēlēšanu komisijai pienākumu pārskaitīt vēlēšanu balsis trīs Rīgas pilsētas vēlēšanu iecirkņos.

Rīgas domes vēlēšanās 2020. gadā startēja arī “Jaunā Saskaņa”, saņemot vien 1,7% no visām vēlētāju balsīm, tādējādi neiekļūstot jaunajā domes sasaukumā.