"Latvijas Aptieka" peļņa palielinājusies par 134,65%

30.05.2023 06:00:00

Lursoft pieejamie dati rāda, ka AS “Olainfarm” piederošā SIA “Latvijas Aptieka” 2022. gadā kāpinājusi apgrozījumu līdz 30,36 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, kad uzņēmums apgrozīja 28,74 milj. EUR, tas ir pieaugums par 5,63%. Aizvadīto gadu SIA “Latvijas Aptieka” noslēdza ar 1,92 milj. EUR peļņu, kas ir par 134,65% lielāka nekā gadu iepriekš.

Pārskata gadā uzņēmums turpināja investīcijas gan aptieku rekonstrukcijās, gan infrastruktūras pilnveidē, lai uzlabotu farmaceitiskās aprūpes līmeni, padarītu aptiekas klientiem ērtākas un pieejamākas, kā arī radītu ērtāku un ergonomiskāku darba vidi darbiniekiem. Pārskata periodā pilnībā rekonstruētas un modernu veidolu saņēmušas aptiekas Skrundā un Priekulē. Jānorāda, ka 2022. gada beigās SIA “Latvijas Aptieka” piederēja 68 aptiekas visā Latvijā, kā arī kosmētikas vairumtirdzniecības noliktava. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “Latvijas Aptieka” bija darba devējs 289 darbiniekiem.

Turpmākajos gados SIA “Latvijas Aptieka” strādās pie tālākas iekšējo procesu efektivitātes uzlabošanas, lai mazinātu izmaksas, tāpat arī turpinās investīcijas aptieku uzlabošanā. “Uzņēmuma izaugsme būs saistīta ar klientu lojalitātes sistēmas pilnveidošanu, jaunu mārketinga instrumentu izmantošanu, e-komercijas attīstību, privātā zīmola produktu portfeļa, piedāvā sortimenta un pakalpojumu paplašināšanu, kā arī ar nepārtrauktu fokusu uz farmaceitiskās aprūpes un klientu apkalpošanas standartu ievērošanu un uzlabošanu,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījusi SIA “Latvijas Aptieka”.