"TEZ TOUR" peļņa atgriezusies pirmspandēmijas līmenī

31.05.2023 06:33:00

Tūroperators SIA “TEZ TOUR” iesniegtajā finanšu pārskatā atzīst, ka pagājušais gads uzņēmumam bijis ļoti veiksmīgs. “Tika panākta uzņēmuma atveseļošanās pēc ilgstošas Covid-19 pandēmijas seku iedarbības, tika kāpināts gan apgrozījums, gan pārdošanas apjoms (+28%, salīdzinot ar 2021.gadu), kā rezultātā gūtā peļņa ir bija tikpat liela kā pirms pandēmijas,” norādīts SIA “TEZ TOUR” vadības ziņojumā.

Salīdzinot ar 2021. gadu, kad SIA “TEZ TOUR” apgrozīja 20,1 milj. EUR, pērn tā apgrozījums palielinājies par 61,49% un sasniedzis 32,47 milj. EUR. Pēc tam, kad 2021. gadā tūroperators strādāja ar 1,1 milj. EUR lieliem zaudējumiem, pagājušo gadu tas noslēdzis ar 1,2 milj. EUR peļņu. Lursoft dati rāda, ka aizvadītajā gadā uzņēmums bija darba devējs 27 darbiniekiem, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2022. gadā samaksājos 297,09 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 156,98 tūkst. EUR.

“Uzņēmuma attīstības stratēģija turpina balstīties uz sniegto pakalpojumu augstās kvalitātes saglabāšanu. Kā primārais uzņēmuma mērķis attīstībai ir palielināt apgrozījumu, saglabājot peļņas normu,” norādījis SIA “TEZ TOUR”, piebilstot, ka plāno piedāvāt Latvijas tirgū arī jaunus galamērķus. Savu mērķu sasniegšanai tūroperators plāno dažādas mārketinga aktivitātes, jaunu un mūsdienīgu IT tehnoloģiju pielietošanu ceļojumu rezervēšanā u.c. pasākumus.

Sekojot tendencēm un gādājot par uzņēmuma darbības ietekmi uz apkārtējo vidi, tostarp arī samazinot energoresursu patēriņu, 2022. gadā SIA “TEZ TOUR” nomainīja uzņēmuma centrālā biroja atrašanās vietu uz jaunām, modernām un energoefektīvām biroja telpām.

Lursoft dati rāda, ka 2002. gadā reģistrētā SIA “TEZ TOUR” kapitāldaļu turētājs ir spāņu GERMESINVEST SL.