"Energokomplekss" pērn kāpinājis gan apgrozījumu, gan peļņu

06.06.2023 06:27:00

Elektronisko ierīču, telekomunikāciju un to daļu vairumtirgotājs Latvijā un Eiropas Savienībā SIA “Energokomplekss” 2022. gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas kāpumu. Lursoft dati rāda, ka SIA “Energokomplekss” pagājušajā gadā apgrozījis 35,8 milj. EUR, kas ir par 37,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas augusi par 109,08%, palielinoties līdz 822,68 tūkst. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pēc apgrozījuma apjoma uzņēmums ieņem līderpozīcijas valstī savā tirgus segmentā. Jānorāda, ka no aizvadītā gada kopējā apgrozījuma Latvijas tirgus veidoja 34,53 milj. EUR. “Ņemot vērā neprognozējamību, materiālu trūkumu pasaules tirgos un izejvielu ievērojamo cenu kāpumu, kas saistīts ar dažādiem ierobežojumiem Covid-19 pandēmijas ietekmē visa gada garumā, pārskata gads uzskatāms par veiksmīgu,” norādījis SIA “Energokomplekss”.

Gada pārskatā SIA “Energokomplekss” norādījis, ka meklē jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus gan Latvijā, gan ārpus tās. Viens no galvenajiem uzņēmuma mērķiem ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un tā pilnveide. SIA “Energokomplekss” vadības ziņojumā arī norādījis, ka liela vērība tiks veltīta darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem.

Lursoft dati rāda, ka 2006. gadā reģistrētais SIA “Energokomplekss” pērn ar darba vietām nodrošināja 40 darbiniekus. Uzņēmums aizvadītajā gadā nodokļu maksājumos samaksājis 5,46 milj. EUR, tostarp 0,24 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,12 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī.

SIA “Energokomplekss” kapitāldaļu turētāji ir Kristaps Bleija (65%) un AS “Energofirma “Jauda”” (35%).