No "Olimpiskais sporta centrs" valdes atcelts Kārlis Lejnieks

07.06.2023 06:51:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē par izmaiņām SIA “Olimpiskais sporta centrs” valdē. Dati liecina, ka no valdes locekļa amata atcelts Kārlis Lejnieks, kurš šajā amatā atradās kopš 2022. gada jūlija, bet vēl pirms tam pildīja padomes locekļa amatu, savukārt līdzšinējā valdes locekle Inga Zobena iecelta par SIA “Olimpiskais sporta centrs” valdes priekšsēdētāju. Jānorāda, ka SIA “Olimpiskais sporta centrs” valdē amatu ieņem arī Andris Feldmanis.

Latvijas Olimpiskai komitejai piederošais SIA “Olimpiskais sporta centrs” 2022. gadā palielināja apgrozījumu līdz 3 milj. EUR, pagājušo gadu noslēdzot ar 321,46 tūkst. EUR zaudējumiem. “Gada pirmajos mēnešos uzņēmuma darbība un sniegtie pakalpojumi bija pielāgoti valstī noteiktajiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības samazināšanai, tostarp nodrošinot iekļuvi ēkā un pieeju pakalpojumiem tikai personām ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem. Pēc ierobežojumu atcelšanas uzņēmuma darbinieku komandas intensīva darba rezultātā ir izdevies pakāpeniski atjaunot kopējo pakalpojumu saņēmēju skaitu līdz līmenim, kāds tas bija 2020. gada sākumā pirms Covid-19 izplatības, bet dažos segmentos to pat palielināt,” skaidrots SIA “Olimpiskais sporta centrs” vadības ziņojumā. Vienlaikus uzņēmums norādījis, ka pagājušā gada straujais patēriņa cenu pieaugums būtiski ietekmēja arī SIA “Olimpiskais sporta centrs” darbību. Vislielāko ietekmi uz uzņēmuma darbību radīja straujais energoresursu cenu kāpums un darbaspēka izmaksu pieaugums, uz ko reaģējot uzņēmums bija spiests pārskatīt cenas, kopumā tās palielinot par 10-20%.

Lursoft dati rāda, ka SIA “Olimpiskais sporta centrs” aizvadītajā gadā bija darba devējs 77 darbiniekiem. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2022. gadā samaksājis 905,57 tūkst. EUR.