Rīgas rajona slimnīca arī pērn turpinājusi attīstīt veselības tūrismu

24.05.2013 09:18:00

Siguldas novada domei piederošā SIA Rīgas rajona slimnīca 2012.gadā turpinājusi attīstīt veselības tūrismu gan valsts ietvaros, gan piesaistot ārvalstu pacientus. Slimnīcas iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka pērn bez jau ierastajiem pacientiem no Norvēģijas, Zviedrijas, Anglijas, kā veselības tūrisma galamērķi Rīgas rajona slimnīcu izvēlējušies arī pacienti no Krievijas, Uzbekistānas, Kazahstānas un Īrijas. Galvenais ārvalstu pacientiem pārdodamais pakalpojums bijusi svara samazināšanas operācija. Kā īpašs piedāvājums tiek attīstīta arī urīna nesaturēšanas kompleksā ārstēšana un ir ieviesti jauni mazinvazīvo operāciju veidi vēdera dobuma un locītavu ķirurģijā. Dzemdību nodaļā 2012.gadā pieņemtas 572 dzemdības.

Pērn SIA Rīgas rajona slimnīca apgrozījums palielinājies par 13,39%, sasniedzot 1,338 milj.Ls. Pārskata gadu, tāpat kā 2011.gadu, slimnīca noslēgusi ar zaudējumiem, kas veidojuši 97,793 tūkst.Ls.

Kā skaidro slimnīcas vadība, zaudējumu galvenais iemesls ir tas, ka valsts pasūtījuma ietvaros veikto veselības aprūpes pakalpojumu faktiskās izmaksas ir lielākas par valsts noteikto samaksu.