Liepājas papīram jauns apgrozījuma rekords

16.06.2023 06:29:00

Iesniegtajā pārskatā par 2022. gadu AS “Liepājas papīrs” norādījis, ka pērn tā darbību ietekmēja noteikumu mainība saistībā ar Covid-19 vīrusu, kā arī daudzus uzņēmuma klientus iespaidoja Krievijas sāktais plaša mēroga iebrukums Ukrainā. Aizvadītajā gadā AS “Liepājas papīrs” pārtrauca ražošanas un pārdošanas apjomus Krievijas tirgum gan militārā konflikta dēļ starp Krieviju un Ukrainu, gan arī tāpēc, ka pastāvēja augsti riski nesaņemt samaksu un ciest papildu zaudējumus no transportēšanas izmaksām, gan arī dēļ Krievijas rubļa kursa svārstībām.

Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka 2022. gadā AS “Liepājas papīrs” sasniedzis augstāko apgrozījuma rādītāju visā tā pastāvēšanas vēsturē. Uzņēmums aizvadītajā gadā apgrozīja 9,05 milj. EUR, kas ir par 12,49% vairāk nekā gadu iepriekš. Finanšu gadu AS “Liepājas papīrs” noslēdzis ar 0,53 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Jānorāda, ka 2022. gadā AS “Liepājas papīrs” bija darba devējs 107 darbiniekiem. Uzņēmums pērn nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 0,79 milj. EUR.

AS “Liepājas papīrs” plānojis pasūtīt materiālu griešanas iekārtu, kas ļaus uzņēmumam palielināt ražošanas apjomus un kvalitātes kontroli. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums atzinis, ka lieli izaicinājumi nākotnē būs Vācijas tirgus apgūšana, kas jānodrošina ar jauniem eksporta produktiem un pakalpojumiem. “Problēmas varētu radīt izejmateriālu un energoresursu cenu pieaugums. Tas jāspēj kompensēt ar cenas pieaugumu produkcijai,” norādījis AS “Liepājas papīrs”.