"Smiltene Impex" pērn apgrozījis 22,54 milj. EUR

21.06.2023 06:42:00

Kokapstrādes uzņēmums SIA “Smiltene Impex” 2022. gadā apgrozījis 22,54 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamie dati. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums pērn samazinājies par 5,7%. Aizvadītajā gadā sarukusi arī SIA “Smiltene Impex” peļņa pēc nodokļiem, kas samazinājusies no 704,76 tūkst. EUR 2021. gadā līdz 41,19 tūkst. EUR pērn. “Arī pēc finanšu gada beigām – 2023. gada pirmajā pusgadā – uzņēmuma darbību turpina negatīvi ietekmēt visas iepriekšējā gada globālās problēmas – pārsātinātais kokmateriālu tirgus un zemās produktu cenas, kā arī šai tirgus situācijai neatbilstoši augstās izejvielu cenas Latvijā,” savā vadības ziņojumā norādījis SIA “Smiltene Impex”.

Konkurence par izejvielām Latvijā, cīņa par produkcijas realizāciju un pielāgošanās strauji mainīgajiem tās pieprasījumiem starptautiskajos tirgos, dārgie enerģijas nesēji un īpaši augstā inflācija Latvijā rada daudzus izaicinājumus, uzliekot par pienākumu SIA “Smiltene Impex” turpināt investēt tehnoloģijās, digitalizēt un optimizēt ražošanas procesus, celt personāla darba efektivitāti, apgūt jaunu produktu ražošanu un kopā ar savu mātes uzņēmumu meklēt jaunus tirgus un pārdošanas kanālus savas produkcijas realizācijai. Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “Smiltene Impex” bija darba devējs 94 darbiniekiem. Uzņēmums pērn valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 623,84 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 307,90 tūkst. EUR.

Smiltenes novadā reģistrētais SIA “Smiltene Impex” dibināts 1994. gadā un pastarpināti pieder vācu BALTIKA Holzindustrie GmbH.