"Latvijas Zaļais punkts" plāno samazināt pamatkapitālu

26.06.2023 06:52:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē, ka paziņojumu saviem kreditoriem publicējis SIA “Latvijas Zaļais punkts”. Paziņojumā norādīts, ka pieņemts lēmums par uzņēmuma pamatkapitāla samazināšanu. Jānorāda, ka šobrīd SIA “Latvijas Zaļais punkts” reģistrētais un apmaksātais pamatkapitāls ir 1,087 milj. EUR. Lursoft dati rāda, ka š.g. maijā uzņēmums mainījis savu tiesisko formu no akciju sabiedrības uz sabiedrību ar ierobežotu atbildību.

Lursoft izziņā lasāms, ka dažas dienas pirms šī paziņojuma SIA “Latvijas Zaļais punkts” publiskojis arī paziņojumu par reorganizāciju. Reorganizācijas ceļā sadalāmais uzņēmums SIA “Latvijas Zaļais punkts” nodalīšanas ceļā nodos daļu savas mantas iegūstošajam uzņēmumam SIA “Eco Baltia ceļi”. Jānorāda, ka SIA “Eco Baltia ceļi” reģistrēts š.g. aprīlī. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA “Eco Baltia vide”, kam pieder arī SIA “Latvijas Zaļais punkts”.

Lursoft dati rāda, ka 2022. gadā SIA “Latvijas Zaļais punkts” apgrozīja 10,44 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 2,16 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmums, ievērojot ar Latvijas Republikas Valsts vides dienestu noslēgtos sadarbības līgumus, Latvijā ievieš un realizē ražotāju atbildības sistēmas izlietotā iepakojuma, elektrisko un elektronisko iekārtu atkritumu, kā arī videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanu. Iesniegtajā gada pārskatā uzņēmums norādījis, ka 2022. gadā ir samazinājušies iepakojuma un videi kaitīgu preču realizācijas apjomi, bet ir palielinājies elektropreču apjoms.