Degvielas mazumtirgotājs “KOOL Latvija” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

27.06.2023 09:14:00

Degvielas mazumtirgotājs SIA “KOOL Latvija” arī 2022. gadā turpinājis strādāt ar zaudējumiem, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Salīdzinot ar 2021. gadu, kad SIA “KOOL Latvija” apgrozīja nepilnus 17 milj. EUR, pērn tā apgrozījums palielinājies par 52,2%, sasniedzot 25,86 milj. EUR. Vienlaikus pieauguši arī SIA “KOOL Latvija” zaudējumi, kas palielinājušies līdz 1,35 milj. EUR.

Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka 2022. gadā uzņēmums noslēdza ilgtermiņa līgumu ar SIA “Dīzelis” un SIA “STA” par zīmola “Gotika Auto” 27 degvielas uzpildes staciju operēšanu. Tāpat arī uzņēmums no SIA “Dīzelis” nomā trīs degvielas uzpildes stacijas, kas iepriekš darbojās ar zīmolu “Metro” un piederēja SIA “Alcom properties”.

Aizvadītais gads bija SIA “KOOL Latvija” sestais pilnais darbības gads. Tā laikā uzņēmums pārvaldīja 37 degvielas uzpildes stacijas un vienu automazgātuvi.

Pārskata gada laikā SIA “KOOL Latvija” veica dažas būtiskas izmaiņas, optimizējot un pārstrukturizējot dažādus iekšējos procesus, kas ir devis nozīmīgu ietekmi konkurētspējas saglabāšanai un uzņēmuma veiksmīgai darbības turpināšanai. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pērn arī iegādāti vairāki zemes gabali un uzsākti projektēšanas darbi. SIA “KOOL Latvija” tālākais plāns ir izveidot degvielas uzpildes staciju tīklu visā Latvijas teritorijā ar piedāvājumu korporatīvajā un privātajā segmentā, kā rezultātā tiek sagatavoti zemes gabali un organizētas vienošanās par konkurentu aktīvu pirkšanu nākamo divu gadu laikā.

SIA “KOOL Latvija” reģistrēts 2016. gadā. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir igauņu Aktsiaselts AQUA MARINA. Pērn degvielas mazumtirdzniecības uzņēmumā strādāja 111 darbinieki. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2022. gadā SIA “KOOL Latvija” valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājis 402,79 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 190,45 tūkst. EUR.