92% no "Joker LTD" kopējā apgrozījuma pērn nodrošināja azartspēles

07.07.2023 06:43:00

Pēc tam, kad iepriekšējos divos gados SIA “Joker LTD” strādāja ar apgrozījuma kritumu, 2021. gadā rādītājam samazinoties pat līdz 6,96 milj. EUR, pērn uzņēmums, pateicoties vairāku Covid-19 pandēmijas ierobežojumu atcelšanai, palielinājis savu apgrozījumu līdz 29,89 milj. EUR. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka tādējādi SIA “Joker LTD” izdevies atgriezties 2015. gada apgrozījuma līmenī. Jānorāda, ka savu līdz šim augstāko apgrozījuma rādītāju SIA “Joker LTD” izdevies sasniegt 2019.gadā, kad tas pieauga līdz 46,79 milj. EUR.

Pēc tam, kad gan 2020., gan arī 2021. gadā SIA “Joker LTD” strādāja ar zaudējumiem, aizpērn tiem sasniedzot pat 4,33 milj. EUR, pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar 6,73 milj. EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Joker LTD” pamatdarbības veids ir azartspēļu un bāru darbības organizēšana, sava nekustamā īpašuma iznomāšana un apsaimniekošana, kā arī sporta un atpūtas pakalpojumu sniegšana. Pārskata gadā SIA “Joker LTD” guvis ieņēmumus 55 struktūrvienībās 28 Latvijas pilsētās, kā arī Viļņā, Lietuvā. Lielākā ieņēmumu gūšanas vieta pēc ģeogrāfiskā iedalījuma bija Rīga, kas deva 36% no visa SIA “Joker LTD” kopējā apgrozījuma. Nākošās lielākās pilsētas ieņēmumu ģenerēšanas ziņā bija Daugavpils un Liepāja. Apskatot ieņēmumus pēc darbības sfēras, SIA “Joker LTD” vadības ziņojumā norādīts, ka 92% no uzņēmuma kopējā apgrozījuma 2022. gadā nodrošināja azartspēles. “Šī biznesa sektoram ir tendence pieaugt, attīstoties interneta azartspēlēm un sauszemes totalizatoram, kas azartspēļu tirgū atpazīstams ar zīmolu Synottip,” norādījis SIA “Joker LTD”.

2023. gadā SIA “Joker LTD” mērķis ir kāpināt apgrozījumu visos biznesa sektoros, īpašu uzsvaru liekot uz interaktīvajām azartspēlēm. “Interaktīvās azartspēles joprojām ir viens no straujāk augošajiem sektoriem azartspēļu tirgū, tāpēc ļauj piesaistīt jaunu mērķauditoriju, likvidējot ģeogrāfiskās barjeras,” norādījis SIA “Joker LTD”. Uzņēmums savā gada pārskatā arī norādījis, ka tas veiks nepārtrauktus uzlabojumus pakalpojuma kvalitātes paaugstināsānai.

Lursoft izziņā pieejamā informācija liecina, ka 1995. gadā reģistrētais SIA “Joker LTD” aizvadītajā gadā bija darba devējs 452 darbiniekiem. Uzņēmums pagājušajā gadā nodokļu iemaksās valsts kopbudžetā samaksājis 8,24 milj. EUR.

SIA “Joker LTD” patiesie labuma guvēji ir Romas Gailevicius, Justins Gailevičs un Ivo Valenta.