Likvidēs vienu no lielākajiem Vācijas kapitāla uzņēmumiem “HOCHTIEF Solutions Baltics”

26.07.2023 06:29:00

Viens no lielākajiem Vācijas kapitāla uzņēmumiem Latvijā SIA “HOCHTIEF Solutions Baltics” paziņojis par darbības izbeigšanu un likvidācijas procesa uzsākšanu, liecina Lursoft izziņas informācija. Par “HOCHTIEF Solutions Baltics” likvidatoru iecelts uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Konstantins Rostislavlevs.

Lursoft statistikas dati rāda, ka “HOCHTIEF Solutions Baltics” kapitāldaļu turētājs, Esenē reģistrētais HOCHTIEF Infrastructure GmgH, ir 16. lielākais ieguldītājs no Vācijas. Tas 2012. gadā reģistrētā “HOCHTIEF Solutions Baltics” pamatkapitālā ieguldījis 2,45 milj. EUR.

Jānorāda, ka Vācijas pārstāvju kopējais ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos šobrīd sasniedz 800,59 milj. EUR. Lielākos ieguldījumus Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos veikuši C E – Beteiligungs-GmbH (365,50 milj. EUR ieguldījums SIA “Lidl Latvija” pamatkapitālā) un SCHWENK Zement Beteiligungen GmbH (288 milj. EUR ieguldījums SIA “SCHWENK Latvija” pamatkapitālā).

Būvniecības nozarē strādājošais “HOCHTIEF Solutions Baltics” pēdējos gados nav guvis ieņēmumus no saimnieciskās darbības, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Lielāko apgrozījumu tas uzrādījis 2014. gadā, kad apgrozījis 10,21 milj. EUR. Pagājušo gadu “HOCHTIEF Solutions Baltics” noslēdzis ar 25,66 tūkst. EUR zaudējumiem.