SIA Valmiermuižas alus šogad cer piesaistīt jaunus klientus Igaunijā

28.05.2013 10:23:00

Alus darītājs un vairumtirgotājs SIA Valmiermuižas alus 2012.gadā turpinājis veiksmīgi attīstīties, piedāvājot klientiem augstas kvalitātes nepasterizēto alu. Kā norāda uzņēmuma vadība, pērn arī piesaistīts jauns ilgtermiņa investors un uzsākts alus darītavas trešais investīciju posms, kurā alus kvalitātes uzlabošanai un ražošanas jaudas palielināšanai kopumā plānots ieguldīt 1,000 milj.EUR.

Pērn SIA Valmiermuižas alus apgrozījums pārsniedzis miljonu latu, palielinoties no 915,356 tūkst.Ls 2011.gadā līdz 1,192 milj.Ls aizvadītajā gadā. Līdz ar apgrozījumu palielinājusies arī alus ražotāja peļņa, kas pieaugusi par 45,59%, sasniedzot 185,286 tūkst.Ls.

Aizvadītajā gadā uzņēmums nodrošinājis visa izbrūvētā apjoma pārdošanu Latvijā vasaras sezonā, stabilizējot uzņēmuma finanšu pozīcijas un uzsākot alus eksportu uz Igauniju. Kā norāda uzņēmuma vadība, šogad iecerēts alus eksporta apjomu uz kaimiņvalsti palielināt, piesaistot jaunus klientus.

Šogad SIA Valmiermuižas alus plāno turpināt uzņēmuma izaugsmi atbilstoši stratēģijai, kura paredz piedāvāt augstākās kvalitātes nepasterizēto alu. Tāpat arī iecerēts pabeigt iepriekšējā gadā uzsāktais investīciju plāns.

SIA Valmiermuižas alus reģistrēts 2005.gadā ar nosaukumu SIA VALMIERAS ALUS. Alus ražotāja vienīgais kapitāldaļu turētājs ir SIA Valmiermuižas Ieguldījumu Fonds, kuram pieder arī SIA Valmiermuižas pils.